På hytta har vi stående noen av Dorothy L. Sayers kriminalromaner fra mellomkrigstiden, og jeg har akkurat storkost meg med gjenlesing av "Cloud of Witness". Alle elskere av engelsk krim som ikke har lest hennes bøker om gentleman-detektiven Lord Peter Wimsey, har her en uoppdaget gullgruve, - språket, plottet og personskildringene er eminente.
Sayers er en av de største engelske krimforfatterne og både P.D. James og Elizabeth George har latt seg påvirke av henne. Her kan man lese mer om henne og bøkene hennes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Gjett om jeg ble glad da jeg så at Bokvennen har gitt ut "Dødsklokkene" av D.L. Sayers! Jeg rakk akkurat å bestille så den kom i postkassen for noen dager siden, - nå skal det bli ekte påskekrim på meg! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hør, hør!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Eg må innrømma at eg brukte heile tre veker på den siste George-krimen eg les, vart ikkje heilt fenga, og omlag det same på førre James. Men er alltid klar for fleire britiske damer (eller iallefall damer som skriv britisk krim, George er trass alt amerikansk)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, men Sayers er i en helt annen klasse enn George, - ikke så detaljert utmalende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er fan på P.D.James,hun er en favoritt:-) jeg leser mye av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og Elizabeth George har "stjålet" litt både fra James og fra Sayers, - bl.a. at helten er adelig. Men Sayers bøker utspiller seg merkbart i en annen tid, - og med en helt fra "the upper-upper class" som får en til å tenke litt på Woodhouse og Wilde:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker Woodhouse!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lord Peter er jo ikke akkurat noen Bertie Wooster, men det er f.eks. noe med dette å ha sin egen tjener som står last og brast meg en;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har kost meg med Jeeves og Bertie Wooster de siste ukene, er nå på den tredje, og har dessuten lyktes i å få åpnet syttenåringens øyne for Wodehouse - det må vel sies å være bra uttelling for familieferien? Kanskje han kan få overta Sayers og lorden hennes neste gang...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg koste meg med Wodehouse (beklager tidligere feil skrivemåte, - tror jeg;)) som ung, men det begynner å bli lenge siden;) Jeg tror sannelig jeg skal kaste meg over ham neste sommer, - han står også på hytta:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste selv en del Woodehouse som ung men husker ikke hvilke, har derfor ikke lagt dem til samlingen min. Har lest de 2 norske utg av Dorothy L Sayers og biografien som tenåring, prøvde meg på noen av engelsk da, men hvar ikke så god til å lese eng da. Har samlet opp flere på eng nå for å lese med tid og stunder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff da, jeg slang visst også på en o for mye, jeg også...
Ja, gi deg i kast med Wodehouse, Ellen, en forfatter å bli glad av. Min absolutte favoritt er Keiserinnen av Bandings.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for interessant tips. Noterer meg Dorothy Sayers. Det er lenge siden jeg har lest krim, og kjenner at litt britisk kvalitetskrim kan lokke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har én eller to lord Wimsey'er liggende - godt å vite at jeg har noe å glede meg til! Jeg leser ikke så mye krim lenger, men vet at disse skal være årgangskvalitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus