Det har vært en fornøyelse å lese den norske oversettelsen. Språket er så utrolig bra og jeg har kost meg med å smake på de utrolige metaforene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg er helt enig! Jeg er midtveis i boka, og dette er den beste MUrakami-boka jeg har lest på svært lenge. Her er det massevis av magi i tillegg til et nydelig språk! Jeg storkoser meg med boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg las nettopp ut denne for andre gong, fyst på engelsk og no i norsk språkdrakt. Dette er mi favoritt murakamibok! Sist eg las ho låg eg på ei strand på ei gresk øy, og det var ei magisk oppleving. Denne kjensla kom attende til meg då eg las ho oppatt, og det er noko av det finaste med bøker, vekselverknaden mellom teksten og deg sjølv.. Elskede Sputnik er var og rå, mystisk og intens. Den seier mykje om kor samansatt og brutal kjærleiken kan arte seg, på murakamiunderfundisk vis!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk den nettopp i lydbok i dag, ser interessant ut. Fikk også The Wind-up Bird Chronicle, og den var temmelig lang. Blir ikke med det første, men jeg skal få de med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Næh, jeg synes ikke det var så toppers jeg. Enig at språket stort sett er veldig godt, men jeg synes det ble litt småkjedelig. Det er mange gode tilløp, men jeg synes det blir for lite av den magien som jeg er vant at til at Murakami serverer. Pax sier det er Murakamis vakreste bok, men det er jeg nok ikke enig i.

Noen episoder er virkelig gode, f.eks. den i pariserhjulet. Men samtidig blir det mange dødpunkter, særlig sentrert rundt hovedpersonen, K, som virker som et menneske uten gnist. Karakterene er rare. Har ikke alltid Murakami rare karakterer? Når jeg leser om de så irriterer de meg. De virker så livstrøtte mange av de. Det er mye lidenskap, men den er først og fremst seksuell (og sjeldent tilfredstilt). Det er mange sære folk, mye irritasjon og mye likgyldighet.

For meg ble dette greit nok, men ikke mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, enig. Bortsett fra det med irriterende karakterer. Har egentlig veldig sansen for Murakamis ensomme og litt underfundige karakterer! Men i denne boken manglet de et eller annet. Klarte ikke helt å bry meg om dem, ei eller engasjere meg så veldig i handlingen. Lite magi og mange dødpunkter, som du sier. Ble ikke så fryktelig imponert over denne nei..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes heller itte denne boka er Murakamis beste....av de 9 je har lest av han, kjem denne kanskje på en 7. plass. Absolutt verdt å lese, men ga meg itte den magien han vanligvis har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli