De tre kvinnene Ada, Marjorie og Esther lengter etter å unnslippe fattigdommen i etterkrigstidens Nederland og starte opp på et nytt sted. De føres sammen på et KLM-fly på vei til New Zealand, som passasjerer i et spektakulært flykappløp.Om bord møter de Frank de Rooy, en ung mann med en fremtid like usikker som deres egen. Dette blir et møte som kommer til å flette historiene og skjebnene deres sammen på helt avgjørende vis. Når de tre kvinnene møtes igjen femti år senere, i Franks begravelse, blir de nødt til å ta et oppgjør med fortiden og båndene som binder dem sammen.(fra den norske bokdatabase)

Denne boka blir på det varmeste anbefalt av bokinspirator Liv Gade, som går så langt som å si at det er en av de beste bøkene hun har lest.

Jeg likte den ikke. Hadde nok i utgangspunktet høye forventninger til boka, og fallhøyden ble deretter. Langdryg og til tider kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er absolutt ikke en av de beste bøkene jeg har lest, til det har jeg lest for mange gode bøker. Men jeg likte den veldig godt, husker jeg. Originalt start på boka, som er hentet fra virkeligheten. Også geografisk gav den meg nye impulser. Nederland og New Zealand er stort sett ukjente landskaper for meg både i litteraturen og ellers. Det er artig med handling fra steder jeg ellers leser lite om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikkje ei av dei beste eg har lese, men eg likte også boka godt. Eg syns det er ei god forteljing, og forfattaren skriv godt. Interessant med problemstillingane rundt innvandring når dette blir snudd på - europearane som reiser frå fattigdom og som ynskjer seg eit betre liv enn det etterkrigstidas Europa har å by på. Absolutt ikkje bortkasta lesnad, sjølv om nokre av hendingane vert vel konstruerte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine Bore