Liker du intriger og høk- over høk-fortellinger, men ikke egentlig krim? Da har du kommet til rett bok! Du møter Sayuri med de usedvanlig vakre grå øynene. Hun ser tilbake på livet sitt som geisha - en japansk kombinasjon av selskapsdame og gledespike. Det er et liv som rommer både iskaldt hat og den store kjærligheten. Denne deilig lange boka har med rette gått sin seiersgang over hele verden og er selvfølgelig filmet etter alle kunstens regler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg passet på å sette av tid til filmen på NRK1 i går. Det var en vakker film...med happy ending, den manglet noe fra boken i begynnelsen og Sayuri's og "Formannen's" videre forhold ble vel heller ikke avslørt...Men stort sett en severdig film, selv om jeg visste at det meste av opptakene var gjort i California med oppbygde kulisser, pluss en del sceneopptak fra Kyoto, Japan. Det som skurret litt for meg var at filmen fikk mer preg av China enn av Japan. Den japanske Geisha "ånden" ble liksom ikke helt autentisk (mange av skuespillerne var fra China)..men det skal vel godt gjøres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol