Det er helt sikkert en del som koser seg med langhelg nå, så helgeinnlegget er kanskje litt på etterskudd. Lurte på om jeg skulle skrevet det i går, men helgen starter vel egentlig ikke før idag derfor bestemte jeg meg for å vente.

Denne helgen håper jeg det blir en del lesing, jeg leser Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. En veldig god bok som beskriver godt hvordan det er å leve med ME eller lignende sykdom, jeg har faktisk problemer med å legge den fra meg. Skomsvold skriver veldig bra.

Som nyfrelst hockey-fan er det også nok å følge med på akkurat nå, det er både VM og PlayOff i Stanley Cup så det tar opp litt lesetid.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Her har det vært lesing av endel forskjellige bøker i helga. På fredag leste jeg ferdig Det blå rommet. Boka handler om en liten jente og hennes deprimerte mor som plutselig en dag er borte. Hva har skjedd? Hvor er hun? Hvem er skyldig i forsvinningen? Jeg syns starten på denne var spennende, og jeg leste for å få vite hva som skjedde. Etterhvert syns jeg den ble lang dryg før det kom en helt fantastisk slutt!
I går begynte jeg å lese Særlig sensitiv. Jeg har ikke lest så mye enda, men har stor tro på den. Den handler om et karaktertrekk som 15 - 20 % av befolkningen har - hva dette er, hvordan man kan leve best mulig med dette og hvordan forstå seg selv/ de som har dette karaktertrekket. Har lest litt om dette tidligere og syns det er veldig interessant, så er spent på hvordan denne boka er. Dette er noe mange flere burde vært klar over!
I ettermiddag gikk strømmen her, veldig beleilig for da fikk jeg ikke gjort flere av de tingene jeg tenkte jeg skulle gjort, og la meg på soffaen med En helt annen historie istedet! Dette står om boka: Frankrike, 2002. Noen svenske turister omgås et par sommeruker i Bretagne. Sverige, 2007. Kriminalinspektør Gunnar Barbarotti i Kymlinge mottar brev om at noen har planer om å myrde de samme svenske turistene. Turistene drepes en etter en og saken får stor oppmerksomhet i media, og politiet. Har bare lest drøyt 100 av 500 sider, men syns den virker veldig spennende og bra så langt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom over "the beach" på et loppemarked igår. Fikk boka for 25kr og leser den nå. Jeg har sett filmen med Leonardo Di Caprio i hovedrollen og må si at filmen er overraskende tro mot boka..hvertfall så langt jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg lyttar framleis til 1Q84 bok 3, - det tek si tid; 18 timar 14 minuttar for å vera heilt nøyaktig, - og ein kan ikkje berre gå omkring i si eiga Murakami-verd heller...
I tillegg les eg andre del i Eriksson & Sundquist sin trilogi Victoria Bergmanns svakhet; Hungerilden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde jeg klart å holde meg våken om kvelden, så kanskje jeg hadde fått lest litt og. Tenkte å fullføre Gjenferd av Jo Nesbø, og deretter starter jeg på ei bok jeg har lånt av ei, som jeg aldri hadde hørt om før, den heter "I takknemlighet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, men krim så burde det gå å holde seg våken ;)
Tittet på den boka du har lånt deg, den virket som en veldig fin og sår bok! Ser ut som noe som jeg absolutt kunne like! Håper du skriver litt om hva du synes om den da du har fått lest den :) Kos deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Normalt sett klarer Jo Nesbø holde meg våken med krimbøkene sine, men denne gangen slo nok svangerskapstrøttheten ut Harry Hole, så jeg har brukt en evighet!

Jeg kan godt fortelle om den boka når jeg er ferdig med den, hun jeg lånte den av likte den veldig. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har gått litt tungt med lesingen i det siste, men jeg er ikke riktig sikker på om det er bøkene som har vært litt tunge, eller om det er leseformen som ikke er helt på topp. Jeg har i alle fall nå kommet fram til Olav Solbergs spennende utseende Forortelingar om drap - kriminalhistorier frå seinmellomalderen, som jeg fikk tips om fra Hilde H. Helseth.

Neste leseprosjekt er jeg litt spent på hva er. Jeg fikk nemlig en gave forrige dagen etter å ha gått ut av et styre. Men jeg har ikke pakket den opp ennå, siden jeg ikke har fått kortet som skulle følge med. Så det kan jo være alt fra innertier, via skivebom til noe jeg har (lest) fra før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er blitt inspirert av tråden om lydbøker som Krira startet for en stund siden, og har begynt å lytte til Drømmen om Amerika, det første bindet i Toril Brekkes romantrilogi. Fenger foreløpig ikke noe særlig, men jeg håper det tar seg opp.

I tillegg leser jeg Unholy Loves fra 1979, en av av Joyce Carol Oates’ tidlige romaner.

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på The Day of the Triffids av John Wyndham. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nettopp ferdig med Den fantastiske barnelitteraturen, og har tenk å lese i hvert fall Eventyrlige sagn i den ældre historie og Den trolovede statue - Fortids sagn og sange bind 7 og komme igang med Kleopatra - Egyptens sista drottning og Eleonore av Akvitanien.

Har lest så mye sent utover natta i det siste at jeg har klart å snu døgnet igjen, men prøver å komme på rett kjøl igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er dette "jobbhelgen 10.-12.mai", men tar meg tid til litt lesing innimellom øktene :) Tror heller det blir leserace 16.-19.mai på meg, da har jeg langfri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke alle har innklemte dager. Jeg fikk dessverre ikke det. Men det hindrer meg ikke fra å lese likevel:)
Natt til fredag ble jeg ferdig med The fault in our stars av John Green. Bra bok, men ble ikke så overbegeistret som mange andre, dessverre.
Har kommet midtveis i bok to i Matched - trilogien: Flukten av Ally Condie. Den er så som så. Ikke helt det store, men greit nok tidsfordriv.
Og skal til å begynne på Mørke rom av Gillian Flynn. Så håper jeg rekker å lese litt denne helga også selv om jeg skal på to års dag på lørdag. Grøss og gru. Jeg har aldri likt bursdagsfeiringer:)
God helg!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Driver, som forutsett, fortsatt med "Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke, og har forsåvidt også begynt på "The Iron King" av Julie Kagawa, som jeg synes er veldig godt skrevet og underholdende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satser på å kose meg med Wodehouse og Bulgakov denne helgen. Prøver meg på The Heart of a Dog og Uncle Dynamite.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir ikkje mykje lesetid i helga, men kjem nok nokre sider vidare i Katedralen av Ken Follett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese "Life of Pi" av Yann Martel. Har bare såvidt begynt på den så har ikke fått gjort meg opp noen mening om den enda, men har hørt av flere at den skal være veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjartan Fløgstad, Pampa Unión. Apropos skriveleif, som er eit tema lenger nede i tråden, så er det irriterende mange av dei i boka. Kanskje er dette ein av grunnane til at Fløgstad gav ut ei revidert utgåve av boka nokre år seinare (men då med tittelen Sudamericana)?

Startar på ny bok laurdag eller søndag. Har ikkje bestemt meg for kva for ei enno, men eg har 19 uleste i hylla så det skal nok bli ei råd ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke ofte jeg leser flere bøker om gangen, men denne uken gjør jeg det. Leser "Mannen som levde to ganger" i bokformat. Samtidig leser jeg også "Beatles" av Saabye og "On writing" av Stephen King på min Kindle. Godt at det er lesevær (i denne sammenhengen regn og atter regn) ute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest Hofstad Evjemo sin debutroman Vekk meg hvis jeg sovner (anbefales!) har jeg nå gått over til krim. Har nettopp starta på Gone girl av Gillian Flynn. Jeg er spent på om den er så god som anmeldelser, tilbakemeldinger her og salgstall tyder på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har tatt langhelg:-) og koser meg,har akkurat lest ferdig Paganinikontrakten av Lars Kepler:-),er litt usikker på hva jeg skal lese nå,men flere tips,dukket opp i de ulike innleggene her:-) God helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat ferdig med "Sirkusdirektørens datter" av Jostein Gaarder. Så nå tenkte eg å begynne på "Den kalde sannhet" av Mariah Stewart.
Har lest eit par romaner nå, så det er på tide med litt meir fart og spenning igjen. Har ingen kjennskap til forfatteren, så dette kan bli eit nytt kjekt kjennskap.

Så er det berre å håpe at Los Angeles Kings tar seg videre til semifinalen..! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg er veldig ny hockey-fan så tar jeg en kamp av gangen og lærer stadig.
Her er det NY Rangers :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal vel stå Lesehelgen 10-12 mai i topic her. :)
Jeg er snart ferdig med Jussi Adler-Olsen Marco-Effekten. Regner med at jeg blir ferdig med denne boka i dag. Ellers tror jeg at jeg kommer til å starte på Eriksson & Sundquist - Pythias Anvisninger i løpet av helgen.

God lesehelg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skulle vel egentlig stå 10.-12. Altså med punktum :-)
Datoer er jo ordenstall og skrives med punktum. Se f. eks.:
http://www.korrekturavdelingen.no/K4TallOgSifferOrdenstall.htm

Bær over med meg, Vibeke, Tonje og dere andre, hvis dere synes dette er flisespikking, he-he. Selv reagerer jeg ikke så mye på at punktum er utelatt ved datoer. Selv om jeg (som oftest) registrerer det :-)
Dessuten har jeg stadig taste-leifer, så jeg vet hvordan det er ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rett skal være rett, dette er noe jeg ikke har tenkt over engang. Nå når du nevner det så høres det riktig ut, hvis ikke så står det jo egentlig "til til tolv mai" og det gir jo ingen mening.

Takk, dette skal jeg prøve å være oppmerksom på fremover :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det har du selvfølgelig helt rett i :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sliter litt med "Allahs tårer". Ikke fordi den ikke er godt skrevet og ikke fordi den ikke er spennende, for det er den, men fordi det blir litt mye militærteknisk. Mye jeg ikke umiddelbart forstår og som jeg må får hjelp av min bedre halvdel til. Men har nå kommet ca halvveis og boka skal nok bli lest ferdig, om enn ikke helga. (Tror forøvrig mannen min kommer til å storkose seg med den)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynner helgen med bok "Alvestad 19: Flammende fare" av Elin Brend Johansen. Har foreløpig lest et par kapitler og så langt storkoser jeg meg. Jeg regner med at boken er utlest før helgen er omme, men jeg har ikke bestemt meg for neste bok ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som forventet ble boken lest ut før helgen var omme. Nå er det "Morshjerte 16: Når englene gråter" av Anne-Lise Boge som står for tur. Jeg ligger noen bøker etter i denne serien, men det gjør ingen ting, jeg vet at jeg har mye god lesing å se frem til her :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Monstermenneske kunne jeg også tenke meg å lese. Hører gjerne mer om hva du synes om den etterhvert.

Jeg lytter nå til:This is Where I Leave You (Jonathan Tropper).
Romanen har fått veldig høy score på kundeanmeldelsene på amazon.co.uk. Et anmelder-sitat lyder slik: "A very well-observed tale of modern family strife ... fabulously entertaining" (Matthew Syed TIMES ).
Meeeen, jeg er sånn passe begistret hittil. Ja, Tropper skriver morsomt om dysfunksjonelle familierelasjoner. Men det blir liksom litt mye - som om han prøver alt for hardt å være morsom absolutt hele tiden. Det virker noe krampaktig. Spent på om hele boka er sånn. Jeg forventer vel at hovedpersonen utvikler seg litt og at stilen ikke fortsetter å være fullt så festlig og litt über-cool hele veien. Dessuten får dette meg til å tenke på:
a) Jonathan Franzen (Freedom og The Corrections). Franzen er morsom, men ikke så til de grader at det etterhvert dabber litt av. For Franzen har mer på hjertet enn bare å være morsom.
b) Mark Haddons A Spot of Bother. Festlig og litt svart humor om dysfunksjonelle relasjoner.
Men jeg skal høre hele lydboka (jeg tror den er verdt det) før jeg kommer til konklusjonen mtp This is Where I Leave You.

Jeg leser også Homo Faber (Max Frisch), men har ikke kommet så langt ennå.

God helg alle sammen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer nok til å skrive en liten kommentar når jeg er ferdig med Monstermenneske, men så langt er jeg veldig imponert. Det er godt språk og bra driv, det siste er noe jeg ofte savner i denne type bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte akkurat på de sørgende av Håkan Nesser. Virker lovende, lest alt av Nesser og han skuffer sjelden . God lese- og hockeyhelg til deg...her er det trening og så hjem til Nesser igjen:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheia