Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Helt enig i din beskrivelse. Forfatteren har klart å fremstille hovedpersonen mer moden og sympatisk etter flere år på nakken. Drivende pageturner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er stort sett helt enig med deg i det du skriver. Dette var en veldig god oppfølger. Ut i fra anmeldelsene i avisene har Langeland drevet en grundig research for å få kjennskap til bransjen og det skinner igjennom. Man kjenner jo litt av viktigheten av å spinne gjennom den danske serien Borgen, og denne bokne synes jeg følger tett opp denne. I tillegg burde forfatteren kanskje innse at det er dette han er god til å skrive.

Siden Wonderboy kom ut for 10 år siden har det blitt gitt ut en del corporate romaner i Norge. Stort sett er dette krim. Jeg er en sucker for denne sjangeren, men irriterer meg ofte over bøker skrevet av økonomer (som meg selv) som har et økonomisk og effektivt språk, men mangler helt en fylde og bredde som de gode romanene har. Langeland er det motsatt med, han er en litteraturviter som ble trainee i Schibsted, og kan bruke det han lærte der i bøkene sine. Språket er mye rikere og bredere enn i den gjennomsnittlige corporate romanen, noe som etter min mening hever Langelands bøker over de andre i sjangeren.

At det foregår mye rart på bakrommet er hevet over enhver tvil. Etter å ha jobbet som økonom i forskjellige bedrifter i 13 år, kommer man borti mye rart som bekrefter at innholdet i boka langt ifra er overdrevet.

Hovedpersonen har i denne boken blitt en mer moden og reflektert person, men har fortsatt noen karaktertrekk igjen. Han kan minne mye om den reisen Gordon Gekko hadde gjort fra den første til den andre Wall Street filmen. Kan forfatteren være inspirert herifra? Fortsatt trengs det sterke stimulanser for å holde CVdH på topp, men nå av en annen type enn tidligere. Dog er fetisjen for klokker fortsatt hjertelig tilstede. Vi kommer også borti en del kjente personer, samt at noen nye blir tatt med.

Dette er boken forfatteren har sagt at han ikke skulle skrive, men som han etter min mening lykke veldig godt med. Ja, man kan kanskje stille spørsmålstegn ved enkelte elementer i handlingen, men det ødelegger ikke noe etter min mening. Dette er knallbra og aktuell underholdning, og som fortjener mange lesere.

Har vi hørt det siste fra CVdH? Hvem vet. Jeg ser ikke bort ifra at han kommer tilbake igjen når vi minst venter det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi Nicoline ErtnæsHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeter