Har dere bestemt dere for helgelektyren?

Det har blitt litt ensformig bokmelding fra meg i det siste, men nå kan jeg melde at jeg har fått fart på lesingen og har to kapitler igjen av The Idiot av Fyodor Dostoevsky. Må innrømme at jeg har litt blandede følelser, den begynte veldig bra, men etterhvert ble det litt mye å holde styr på for en teflonhjerne.

Nå skal det bli deilig å begynne på noe nytt, neste bok ut er Sharp Objects, den første boken av Gillian Flynn. Om jeg blir ferdig med den er planen å fortsette på neste bok av samme forfatter, Dark Places.

God helg til alle bokelskere :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 51 svar.

Endelig! Ferdig med det jeg har måttet - så nå - To liv av Vikram Seth. Liker den veldig godt. Han skriver så lett, og så er det likevel ikke lettvint. Koser meg med den. Såå, akkurat nå for tiden er Vikram min følgesvenn. Ikke den verste må jeg si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen koser jeg med boken : En mann med navn Ove , av Fredrik Backman. Dette fordi jeg fikk en leseprøve i posten, leste den , og måtte da selvfølgelig lese resten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med den andre boken i trilogien "Fifty Shades of Grey", regner med at den blir lest ut i løpet av kvelden. Resten av helgen blir det litt Nesbø og litt romanserier :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig med deg med hensyn til Idioten - jeg satt igjen med blandede følelser til slutt, jeg også. Startet lesehelgen på bibliotekskafeen i dag med en billedbok for voksne: Sov, for helvete av Adam Mansbach. Det var lett å kjenne seg igjen i den morsomme beskrivelsen av hvordan det er å streve med å få små barn til å sove, og det var flotte illustrasjoner i den. Og, som det står på baksideteksten - man bør antakelig ikke lese den for sine barn...
I morgen tenkte jeg å starte på Herman Kochs Sommerhus med svømmebasseng. Jeg likte Middagen veldig godt, og håper denne er like bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her står Orhan Pamuk for tur: "The Naive and the Sentimantal Novelist. Understanding What Happens When We Write and Read Novels". Det handler altså om hva som skjer (med oss) når vil leser og/eller skriver - mao noe for en bokelsker. Kapitlene er basert på en forelseningsrekke nobelprisvinneren hadde ved universitetet Harvard. Det ser ut til å bli bra :-)

Ellers så ligger romanene "Canada" (Richard Ford) og "Wool" (Hugh Howey) og lurer i bakgrunnen. Samt noen lydbøker. Men Pamuk står først i rekka.

Jeg leste mesteparten av "Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land" sist helg. Den er så bra at jeg haler ut å lese de siste kapitlene - dere kjenner følelsen: man vil liksom ikke lese boka ferdig fordi den er så bra at man vil holde på opplevelsen! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har somregel altid to bøker gående paralelt. En som leses på gamle måten - og en som lydbok. Hyggelig med bok på øret mens man har hendene opptatt med andre ting : ). Denne helgen leses " Jeg husker at jeg løp" av Ron McLarty som leses, etter å ha sett god omtale av denne her inne, og "Tråden" av Victoria Hislop som høres. Begge to virker så langt veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte Ron McLarty selv lese The Memory of Running (Jeg husker at jeg løp). Det var en fin opplevelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese Hundre år av Herbjørg Wassmo.
Har lest de fleste av hennes bøker.
Gleder meg til denne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hundre år var en veldig fin leseopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Brukte lørdagen på siste halvdel av Duevokterne av Alice Hoffman. Jeg ble så oppslukt av denne boken og den fremmede verden som hun beskriver på en mesterlig måte. I begynnelsen hadde jeg problemer med å engasjere meg i handlingen pga. måten hun skriver på. Mye billedbruk og symbolikk, trolldom og magi og et landskap fra 70 år etter Kristus!! Men som hun sier selv i et intervju : "Dette er en moderne bok slik jeg ser det, med problemstillinger som i høyeste grad gjelder i dag".
Det er interessant at historien fortelles fra et kvinneperspektiv. Det er grusomme og herteskjærende beskrivelser av vold og hva den gjør med mennesker. Men så er det nydelige beskrivelser av fellesskapet og kjærligheten mellom 4 sterke kvinner, som må finne en måte å leve i dette marerittet som oppstår i krigens brutalietet. Hvordan de kjemper for å ta vare på sine barn...... Noen ganger underveis måtte jeg bare lukke øynene og prøve å samle meg. Veldig sterke historier.
Og vi har kriger som pågår nå hvor denne tematikken og disse historiene finner gjenklang dessværre.
Leste de siste 300 sidene non stop! Ungene kunne ta seg friheter som ellers er helt utenkelig at jeg hadde latt passere!! Ja,ja, men det var verdt det.
Prøver nå å begynne på en ny bok fra India, men føler at jeg ikke er klar. Klarer ikke å omstille meg enda.... Må liksom fordøye inntrykkene fra denne fantastiske boken!

Fortsatt god helg! Fotball cup venter! Den tredje på rad.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har måttet forlate bøkene mine og tatt en tur hjem, så det blir et annet utvalg enn planlagt fremover. Men så blir det aldri sånn jeg har planlagt uansett da. Tiden har kun gått til andre ting og tanker enn lesing i det siste, så jeg leser fortsattCity of Lost Souls av Cassandra Clare. Og har påbegynt Historien om Pi av Yann Martel, og liker den så langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er i gang med en fantastisk, halvglemt bok av David Wroblewski, Historien om Edgar Sawtelle, så jeg fortsetter nok der bare det blir helgefri i natt... Inntrykket er veldig godt etter 1/6 av boka. Omtale følger garantert!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Beautiful Darkness av Kami Garcia og Margaret Stohl.
Den første boken i serien leste jeg ut ganske raskt, og jeg regner med det går like kjapt med denne.

Ha ei god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter lang tid på nattbordet med kun noen få sider lest har jeg nå tatt igjen Dr Zhivago. Er kommet mye bedre i gang denne gangen, dvs at jeg har lengre, roligere leseøkter. For det å lese russiske forfattere et en test i hukommelse, de har minst 3 navn på hver person, og persongalleriet er stort. Men den kan bli bra, så jeg velger å bruke energi på den. Regner med å ha det tifold tilbake. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som en blodfan av Herr Dostojevskij smerter det mitt hjerte å innrømme at Idioten ikke er helt optimal. Ikke på nivå med Spilleren, Kjellerdypet og selvfølgelig den utrolige Forbrytelse og straff.
Ps. Sult er helt på nivå med mye av Dostos. verker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du er ikke alene om å være blodfan av Fjodor Dostojevskij :) Synest hovedpersonen i Hamsuns "Sult" har noe felles med flere av figurene i Dostojevskijs bøker. Eminente forfattere er de begge to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hovedpersonen i Sult har mye til felles med den person Dosto. var.
De to og Dickens er blant de ypperste når det kommer til skildringer av følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjelpes, jeg bøyer meg i støvet for alle som har klart å komme seg gjennom Forbrytelse og Straff! Jeg måtte bare gi opp, rett og slett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og som den sanne bokelskeren du er, sendte du den videre til en annen! Tusen takk for at jeg igjen er blitt en lykkelig eier av Forbrytelse og straff, fru Bang. Boken ligger "på vent" til gjenlesning :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi bokelskere må jo holde sammen, dele det vi setter pris på, og gi videre det andre setter mer pris på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble faktisk frustrert over at den var for kort. Må sies at den traff midt i blinken for mitt tidvis mørke sinn:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer nok til å prøve meg på noen av de andre etterhvert så det er godt å høre at det bare blir bedre. Kjellerdypet er vel ikke så lang så den skal jeg klare å komme gjennom om ikke så lenge. Min største utfordring med disse russerne er alle navnene, men jeg gjør mitt beste for å henge med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skrev opp de viktigste og fremste navnene og kallenavnene, hvis ikke hadde det gått helt i surr for meg, teflon er bare fornavnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tipset kommer jeg nok til å ta i bruk ved min neste russer. Hadde samme problemet når jeg leste Anne Karenina, men der var det ikke så stort persongalleri så det var allikevel ikke så komplisert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er snart ferdig med den tredje boka i Game of Thrones serien. Tenkte jeg skal ta en liten pause før jeg begynner på den fjerde boka. Så denne helgen blir det krim fra Lars Kepler, og ildvitnet er navnet. Likte godt hypnotisøren, så jeg har høye forventninger til denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kos deg!! Jeg likte Ildvitnet mye bedre enn Hypnotisøren :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo oftere helg enn det er uker. I alle fall ... det føles i det minste sånn ... Jaja...
Jeg skal lese ut disse to bøkene hvis jeg får tid: Gone girl av Gillian Flynn (ser vi leser av samme forfatterinne for tiden). Har kommet meg et godt stykke i den og syns foreløpig at den er litt oppskrytt, men grei. Skal også begynne for alvor med og bli ferdig med The Reader av Bernhard Schlink. Og hvis det blir nok tid til overs skal jeg hive meg over The fault in our stars av John Green.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helgene kommer veldig fort ja!

Har fått med meg at det er litt ulike meninger. Jeg trodde det var en serie eller trilogi så jeg kjøpte like godt alle tre samtidig, håper jeg er en av de som liker den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke det er en del av en serie? Hvis det er Flynn bøkene du mener?
Jeg liker psykologiske thrillere, men syns Gone girl (flink pike) er litt oppskrytt foreløpig. Er jo ikke ferdig med den ennå, men kanskje det er jeg som har lest en del psykologiske thrillere at jeg lar meg ikke fange/overraske så lett?:) We'll see:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det viste seg at det ikke er det. Vet ikke hvor jeg fikk det fra, men når jeg bestilte var jeg helt overbevist om at jeg måtte ha alle tre :-) Det er faren når "alle" hyller en bok eller forfatter, da er fallhøyden stor. Ekstra stor blir den når man har lest en del bøker i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg blir revet med av forfattere/bøker som blir "overhyped". Har en tendens til å være meget skeptisk, men av og til blir jo nysgjerrigheten for stor:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg står på staden kvil, kjennest det som, og det har eg gjort sidan påske. Dvs at om eg får tid skal eg lesar En upassende jobb for en kvinne av P.D. James. Men elles har eg nett ferda ei flott innlesing av Cloud Atlas, og har dermed òg nett byrja på neste lydbok, som er Shades of Grey av Jasper Fforde. Han er ein av mine yndlingsforfattarar, og Shades of Grey den av hans bøker eg har kost meg mest med før - so no gler eg meg til å oppleva den i eit nytt medium. Og det vert nok meir lydbok enn papirbok for meg i helgi - planen er hyttetur, og då pasar det fint med ei lydbok i soveposen eller til frukostoppvasken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Cloud Atlas: er det denne opplesningen (?):
http://www.audible.co.uk/search/ref=sr_lftbox_1_1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er frå audible.co.uk, ja, med seks opplesarar. Fall særleg for 2., 5. og 6 - heilt ulike, men gode formidlarar av sine historiar. Det var nok det som gjorde denne boka so spanande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er herved nedlastet og skal høres i nærmeste fremtid! Har lenge lurt på Cloud Atlas, men hadde glemt den litt innimellom alt annet å lese eller lytte til. Du ga meg en påminnelse jeg setter pris på. Jeg er jo glad i lydbøker, så avgjørelsen var lett når jeg a) leste anmeldelser på audible og b) leste anmeldelser på amazon :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgelektyre i boks:-) Paganinikontrakten av Lars Kepler:-) spennende,God Helg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte på "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen for noen dagen siden, og skal kose meg med den i helga - når jeg får tid til sånne sysler......Minstejenta har fotballturnering, så her blir det farting mellom hjem og kamper :-)

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Også eg kosar meg med denne i helga - men, sjølv om eg les sakte så den skal vare lenge, så må eg nok supplere med noko meir......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat fått kjøpt "Tyskerungen" av Camilla Lackberg, billig & pent brukt, så jeg kommer til å supplere med den i morgen.....Ikke mye lesing av "vidunderbarn" tidligere i dag, men nå er tiden inne :)
God (lese)helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lånt meg bittersøt sjokolade fra biblioteket av Joanne Harris. Som også er filmatisert med Johnny Depp. Har kommet til side 82 og den lover bra som en feelgood roman. Kan trenges etter en lang uke :)Liker utrolig måten den er skrevet på. For alle som liker sjokolade er det sjokolade i sjel i bok form :)

Ønsker deg også en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Chocolate har jeg faktisk sett, og kan jeg velge å se en film med Johnny Depp eller lese boken så vinner nok Depp hver gang :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel den film er veldig fin da, Depp er nok en veldig flink skuespiller. Fikk lyst til å lese boka når jeg så det var en del som hadde likt den her inne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har det blitt lite lesing i det siste, skjedd så mye annet! Så jeg fortsetter på 13.uke som jeg startet så vidt det var på forrige helg. En helt okei bok om ei som jobber som abortlege og alt rundt det.
Lurer også på å begynne på Møt deg selv på halvveien. Virker som en interessant bok. Dette står det om den fra bokbasen:
I denne boka presenterer Simon en metode for avklaring av verdier som hjelper deg til å ta beslutninger, bestemme, handle og stå ved det som betyr noe for deg. De 31 strategiene som boka presenterer, kan hjelpe deg å finne frem til et sett verdier som underbygger det du gjør. Illustrert.
Blir nok kanskje mer lesing nå, etter tørken, men vil ikke lage en lang liste med bøker for å pløye igjennom. Vil heller kose meg med bøkene, så får jeg heller oppdatere her hvis jeg leser mer ;)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest ut 13.uke, fristet det med mer "slappe-av-litteratur" så har begynt på Flink pike på lydbok og hørt meg igjennom de to første cdene. Vet ikke helt hva jeg mener enda, men virker okei, og jeg har jo tross alt 12 cder igjen ;)
Er jo nysgjerrig på hvordan denne er etter all den omtalen den har fått! Så valget var lett da jeg så at dem hadde den på biblioteket! En glimrende måte å bli fortrolig med lydbøker igjen også, hvis dette viser seg å være en bra bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei hei !

Jeg skal kose meg med Tutankhamons siste hemmelighet i helga :):)

Ønsker alle ei god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter på Alltid Alice denne helga, startet ute i solveggen for litt siden, og for en fantastisk bok!! Vond bok da, på sin måte, men likevel helt utrolig godt skrevet!

Skulle jeg bli ferdig med den, så fortsetter jeg med Kvinne går til legen, mann går på byen... husker ikke helt om det er den fulle tittel(eller riktig tittel for den saks skyld), men noe sånn.

God helg! Og så håper vi på en helg med sol!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er nå flink som snart har lest Idioten! :-) Jeg meldte min interesse for å bli med i lesetråden, men interessen dabbet dessverre av og Idioten står på vent (litt dårlig samvittighet). Jeg håper på å bli med på en lesetråd her inne siden! Det ligger verdi i å gjøre seg kjent med klassikerne, men Idioten trekker foreløpig ikke nok. SI ifra om (eller evt hvorfor) du synes jeg bør prioritere den opp på lista :-)

Sharp Objects leste jeg i fjor og den var lettlest, velskrevet, godt komponert og fengende. Jeg likte den såpass godt at jeg hørte Gone Girl på lydbok med en gang den kom ut i vinter :-) Jeg leser ikke mye krim (gjorde det oftere før), men må si at Flynn har noe gående for seg og er god på miljø- og stemningsskildringer. Dark Places har jeg tenkt å høre på lydbok (snart).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om den ikke frister så kommer ikke jeg til å dytte den på deg :-) Synes den var noe ujevn og til tider litt langdryg, men det var også fantastiske karakterer og mye som skjedde.

Det er første bok av Gillian Flynn og jeg har fått med meg at det er litt delte meninger om kvaliteten, men jeg gleder meg til å finne ut hva jeg synes om henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, retter meg selv: Sharp Objects og Gone Girl er ikke krim, men psykologiske thrillere. Regner med det gjelder for Dark Places også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkuratt begynt på John Irvings en bønn for Owen Meany, litt trått i starten, men etter ca 100 sider har jeg kommet godt i gang, virker lovende....

Håper på lesing ute i sola, god helg:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal prøve å bli ferdig med Idioten, første bok. Grei nok så langt,spørs ossen det blir i siste boka. Ellers har jeg kjøpt C.J.Sansom's Skygg over London i dag og har veldig lyst til å begynne på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise