En skjønnlitterær reise gjennom Aker-konsernets historie. Utvilsomt en outsider i Solstads romankatalog. Selv om boken preges av forfatterens begjærlige fascinasjon for historiens detaljer og fakta, er det en sterkt subjektiv men likevel disiplinert tone som løper gjennom teksten. Det er en tone som bærer Dag Solstads umiskjennelige signatur.

Et eksempel hentet fra boka: "Var dette siste utvei? Peter Steenstrup tilhørte både gjennom fødsel og ekteskap den absolutte creme de la creme av de kondisjonertes stand i Norge. Men han hadde ingen formue. Å være premierløytnant i Marinen ga nok prestisje, men ikke penger til å bygge opp en formue, tatt i betraktning av han og hans familie måtte leve slik at det syntes på lang avstand hvor de hørte hjemme."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee