Ærlig talt, nå er jeg skikkelig lei av å gå opp i voksenavdelingen på biblioteket og ikke vite hva slags bøker jeg skal lese. Skikkelig lei av å gå rundt på måfå, og bare trekke en tilfeldig bok ut av bokhylla og bestemmer meg for å lese den, og jeg ender opp med en gørr kjedelig bok som har hovedsakelig samme tema og handlig som haugevis med andre bøker jeg har lest. Noen spesielle anbefalinger? Ta med fofatter, så blir det lettere for meg å finne den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

De fire bøkene om Elling (Utsikt til paradiset, Fugledansen, Brødre i blodet og Elsk meg i morgen) av Ingvar Ambjørnsen.

Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Så bra at du tar initiativ her på bokelskere.no. Håper vi kan hjelpe. Jeg vet ikke om du kunne tenke deg å lese "The Catcher in the Rye" på engelsk. Om du ikke ønsker det, så gir jeg deg den norske tittelen i parentes. J. D. Salinger skrev i 1951 (ikke slå av hjernen din pga årstallet!) "The Catcher in the Rye". Først ble den utgitt på norsk som "Hver tar sin - så får vi andre ingen" - en elendig tittel, spør du meg. Nå er den å finne på norsk som "Redderen i rugen" (omstridt om det er en bedre oversettelse). Men la deg for all del ikke skremme av de norske oversettelsene av romanens tittel -nemlig "The Catcher in the Rye".

Kunne du tenke deg å kjenne til en litteraturhistorisk viktig roman som godt skildrer ungdom som søker mening med tilværelsen, ungdom som er lei (lei av bl.a. de voksnes verden som de oppfatter som hyklersk, lei falskhet og, de voksnes, likegyldighet, m.m.? En roman som ikke bare har blitt en milepæl i litteraturhistorien, men som også engasjerer mange unge voksne"gamle voksne", i dag? Da kan "The Catcher in the Rye" være noe for deg. Som godt voksen bærer jeg denne med meg i min "kulturelle bagasje" fra den gangen jeg leste den på videregående.

Lykke til uansett!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ellens anbefaling av Drep ikke en sangfugl synes jeg var et godt forslag. Ellers kunne du kanskje også forsøke Pelle Erobreren av Martin Andersen Nexø? Den er med på lista i Århundrets bibliotek som var et forsøk på å kåre de hundre beste og mest sentrale bøkene i det 20. århundre. Både Drep ikke en sangfugl og Pelle Erobreren er også filmatisert.

Håper du finner noen bøker du liker blant de forslagene du har fått her inne :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du vil like isabel Allendes De ville guders by? Det er ytterligere to bøker i serien; Pygmeens skog og Gulldragens rike

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hver dag er veldig flott ungdomsbok av David Levithan, hovedperson bytter kropp hver eneste dag. Den synes jeg selv er ganske artig da.

Så leste jeg for stund tilbake Sluk Lars Saabye Christensen dette er fin bok. Bokstavelig tallet slukte jeg denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, Rebecca!
Det finnes flere unge med profil på Bokelskere.no. Kanskje du kan hente litt inspirasjon fra noen av dem?
Min datter er like gammel som deg. Hun likte Nelia-bøkene, og ble også veldig begeistret for Suzanne Collins`triologi (Dødslekene, Opp i flammer og Fugl Føniks).
Lykke til med bokjakten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest alle nelia-bøkene, og holder på med the hunger games, på engelsk. Men takk allikevel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det fins et hav av bøker om alt og ingenting der ute. Er det noe spesielt tema du ser etter, kanskje noe du har likt eller ikke likt i tidligere bøker, eller en sjanger du foretrekker? Ellers er det veldig vanskelig å anbefale noe. Men det blir noe enklere etterhvert!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ta en prat med de som jobber på biblioteket også.
De
- har kunnskapen
- vet hva andre pleier å lese
- liker å komme bort fra den rutinejobben det er å registrere bøker ut eller inn, og å sette bøker på plass i hyllene.

Ellers er det ikke dumt å lese klassikerne. Både norske og utenlandske. For selv om du ikke synes de er "verdens beste bøker", så ER det en grunn til at de er klassikere... Mye å lære om mennesker og verden rundt oss, der.

Men, som sagt, spør bibliotekarene.
De setter pris på slikt;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i klassikere. Jeg har lest Anna Karenin av Tolstoy, og Oliver Twist av Dickens. Holder på med Krig og fred. Litt av en utfordring! Så jeg trenger litt avveksling av og til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se listen over Bokelskerenes favoritter. Da får du hint om masse gode bøker. Ellers er det faktisk gøy å lete etter skjulte skatter innimellom. Man vet aldri hva man får, så man må påbero seg noen bomvalg. Men brått finner du en perle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lest "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee? Anbefales på det varmeste, - av flere enn meg;)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla