Nye sider ved Remarque. En kjærlighetsroman fra Paris på 30 tallet. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Erich Maria Remarque har skrevet en roman om livet blant politiske flyktninger i Paris umiddelbart før 2. verdenskrig. Hovedpersonen er en tysk lege som er politisk flyktning som bor på hotell International der også andre flyktninger holder til. Hans tilværelse dreier seg om å unngå å bli tatt av franske myndigheter. Forfatteren forteller om hans kjærlihetshistorie under vanskelige og umulige forhold.

En uforglemmelig bok og absolutt ikke en gammeldags roman, tvert i mot synest jeg den er like aktuell nå som dengang. Den viser oss hvordan enkelte mennesker takler dagliglivet i en presset situasjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig lenge siden jeg leste denne, men husker den med glede. Ravic er en flittig kafegjest i Paris og varmer seg stadig med en calvados. Jeg tok faktisk mitt første glass calvados av ren nysgjerrighet etter å ha lest boka. (Det er ikke blitt så mange flere glass ...) For øvrig vil jeg anbefale Tre kamerater av samme forfatter - også en vakker kjærlighetshistorie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Triumfbuen" tror jeg er en bok som vil glede nye generasjoner lesere pga sine kvaliter. Historien er jo spennende og velskrevet.
Du nevner også "Tre kamerater", ja det er også en god bok og for ikke å glemme "Intet nytt fra vestfronten. Det er en sterk beretning om unge mennesker i skyttergravene i kamp mot franskmennene under 1. verdenskrig på tysk side. Remarque skrev den som en protest mot krigens grusomheter. Jeg tror jeg har lest et sted at Hitler brente boka før 2. verdenskrig.
Boka "Fuglesang" er også fra 1. verdenskrig og der beskrives forholdene for spes. engelske soldater i skyttergravene ved Somme.
Huff krig er noe elendighet, men vi har godt av å høre realitetene og hva mennesker ble utsatt for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror det er i denne boken dette sitatet stadig gjentas: "Mennesket er stort i sine forsetter, men små når det gjelder å gjennomføre dem. Det er vår svakhet, men også vår sjarme." Nydelig bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest boka to ganger men det er faktist allerede noen år (og mange bøker) siden siste gang.
Nydelig sitat. Takk Reidun for at du la det inn her, det er utrolig bra og så sant så sant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var vill med Remarque en tid og leste alt jeg kom over av ham. Liker ham fortsatt men det er lenge siden jeg har lest noe av ham. "Den sorte obelisk" er også en fantastisk bok. Takk for hilsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig god bok om å overleve under vanskelige forhold. Som Ravic sier i boka: "Vet De ikke at en flyktning er som en lus mellom to negler. I sitt hjemland blir han kalt forræder. Ute i verden fiende."

Det er jo nettopp kommet ut en biografisk bok om hvordan det er å leve som illegal flyktning i Norge også: "Ulovlig norsk" av Maria Amelie. Jeg har ikke lest den, men har den på ønskelista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor