Nærmer meg slutten på 2. gangs gjennomlesning. Kan ikke fri meg fra behovet for å formidle hvor bra denne reiseskildrinngen egentlig er. Den er ikke minst høyaktuell nå ti år etter at reisen ble gjennomført. Har det blitt noe bedre - i Ukraina, i Bulgaria eller i Baltikum?

Tja...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tusen takk for tipset om denne boka! Det er en usedvanlig god reisebeskrivelse. Synes Strøksnes har en fin blanding hvor vi både får presentert ltt av landenes historie, noe geografikunnskaper, fortellinger om interessante mennesker og hendelser underveis og noen filosofiske betraktninger. Han skriver godt og tidvis veldig morsomt!
Og situasjonen i disse landene er vel neppe blitt bedre siden boka ble skrevet. For en ukes tid siden var det oppslag i nyhetene om at Ukraina er et av verdens mest korrupte land. Og dette kartet fra Transparency Internationals rapport fra 2012 er ganske nedslående lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi skal prise oss lykkelig over å være født i Norge. Litt kjedelig til tider, men vi slipper alle idiotene man er prisgitt i øst. Dagens Ukraina er grusomt.

For min del står Geert Maks amerikareise i Steinbecks fotspor nå for tur. Den gleder jeg meg til...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard