Dette er nok ikke en av mine favorittbøker, har sikker noe med alderen av meg når jeg leste den. Jeg var vel 14 år når jeg leste den, og fikk 11.9. inn i stua gjennom tv-skjermen. Jeg hadde kommet midtveis i boken da flyene styrtet inn i tårnene. Tror dette førte til at boken kanskje ble for virkelighetsnær for en 14 åring. Det kan nok også hende at formen på boken (dagbok) ikke er min favoritt.

Men boken bør absolutt leses. Den er en del av vår historie, og en bok som vil gå inn på en.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er sjelden jeg leser bøker fordi jeg føler at det er en bok man ska ha lest, men dette er en av de. Ofte kan det oppleves som bortkastet, men denne er jeg virkelig glad for at jeg leste.

Dette er dagboken til en tenåringsjente, det bærer den preg av, samtidig så fremstår hn også som velformulert og moden på flere områder. Det er lett å følge utviklingen ettersom hun blir eldre, spesielt etter at hun hører om planene om å gi ut noen dagbøker da krigen er slutt virker det som hun er mer bevisst på hvordan hun formulerer seg.
Den redselen, usikkerhetene og forholdene de levde under kan teste dens beste tålmodighet, bare tanken på å oppleve dette samtidig som du går gjennom puberteten får det til å vrenge seg i meg.
Dette er en helt vanlig jente som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, selv om de har en helt ulik hverdag. Dette skulle vært pensum på ungdomsskolen, jeg er helt sikker på at mange ungdommer ville blitt mer interessert i historie på den måten.

Dette er en dagbok og bør leses med den forutsetningen i bakhodet, det gir ett unikt innblikk i en verden som mange opplevde. Selv leste jeg den i korte epoker og synes det fungerte veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Filmen var utrolig bra, så er boken det er den verdt og lese. Man får opp øynene litt når man ser/leser om ting som hendte på den tiden, absolutt, og da også senere tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett teater oppsetningen av Anne Frank. Den var også utrolig bra. Boken er verdt å lese, men som andre har sagt er det jo tankene til ei jente man sitter å leser. Jeg husker enda boken den dag i dag. Enkelte deler bedre enn andre, men det er jo også naturlig. Bør leses, men dette er ikke en krim bok med fart og spenning. Så forventer man mye fart og spenning tror jeg man blir skuffet. Leser man den derimot utfra det perspektivet at dette tilhører vår historie og at dette er det Anne Frank opplevde tror jeg man får mye igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres spennende ut det. Satser på det kommer igjen, så skal jeg se den=)

Ja, vi er jo lært opp til å holde oss unna andres dagbøker, så mange får kanskje en liten protest med seg selv, mot å se filmen, fordi vi ikke liker å snike i andres privatliv, men hun laget den jo av en grunn. For aldri og bli glemt, eller det som hendte. (Tror jeg=)

Du sier noe, ikke så mye fart, men trenger ikke altid være fart for at det skal være mye spenning. De verste trillerne, og grøsserne jeg har sett var ikke veldig fartsfylte, men litt vell virkelige. Ting som kan skje og eller har hendt i virkeligheten er nesten de verste bøkene/filmene synes jeg. Men er gøy med litt spenning for det meste da, men av og til er det veldig spennende med litt mer down to erth lesning=)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard