Jeg leser nå "Formødrenes stemmer". Audgunn Oltedal og Arnhild Skred er redaktører. 10 kvinner skriver sin historie om en "formor" ( farmor, mormor, oldemor) bl.a Gro Holm, Guri Hjeltnes, A.Oltedal og A.Skred. Det er nå 100 år siden kvinnene fikk stemmerett i Norge og historiene skildrer "kvinneliv rundt stemmeretten", hvordan formødrene våre opplevde dette store steget i kvinners historie. Utrolig spennende og fasinerende lesning. Har lest 2 historier og er helt oppslukt. Dette er en bok jeg håper flere bokelskere vil lese. Gleder meg til en diskusjon om boken. Kanskje noen har lest den allerede. Ser at flere følger den. Jeg skal nå fordype meg videre i disse kvinnenes spennende historier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Leser også "Formødrenes stemmer", Brit. Vedig interessant og fasinerende. Og tenker masse på mine egne formødre mens jeg leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det samme. Blir veldig nysgjerrig på både mormor og farmors historier. Skulle så gjerne vite mer om dem. Jeg koser meg virkelig med boken og har kun 1 historie igjen. Virkelig spennende og interessant lesning....og lærerikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på boklanseringen på Litteraturhuset i Oslo, og kjøpte boken da. Ikke lest den enda, men alle bidragsyterne fortalte om sine bidrag, og derfor skjønner jeg godt at du finner boken interessant! Det jeg liker allerbest med et sånt konsept, er at den gir et innblikk i vanlige liv på et historisk tidspunkt. Skal nok få lest dette, etter hvert... Motiverende med positiv rapport fra deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandHarald KJulie StensethEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorVannflaske