Handlingen i boka foregår i løpet av en natt i Tokio. Vi følger Mari, som sitter på cafè fordi hun ikke orker å dra hjem. Søsteren Eri gikk og la seg for tre måneder siden, og har senere ikke våknet igjen.

Stemningen i boka er dyster og surrealistisk.

Dette er ikke den av Murakamis bøker som har gjort sterkest inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Tynn bok, men som har så mye i seg om livet til disse menneskene vi møter i boka. Det er som en får et lite innblikk i "dagens samfunn" og om hvordan livet kan arte seg for noen. De fysiske og psykiske plagene de er utsatt for er gjennkjennelige, det er bare å ta en titt rundt seg. Men der er også mange løse tråder uten svar.

Jeg likte denne fortellingen om hvordan en kan takle noen situasjoner i livet, det å forstå og hjelpe hverandre i gitte situasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns den skulle vært mer oppfattene og jeg ble litt skuffa over hvor kjedelig parret utviklet seg. Den var grei, men ga meg ikke så mye.

Men Murakami er god, og jeg gleder meg til han kommer til litteraturhuset i august!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, men jeg synes allikevel den er grei nok. Det finnes utrolig mange bra bøker som blekner i lys av bøker som for eksempel Kafka på stranden eller Dans, Dans, Dans. Hadde denne boka vært skrevet av noen andre ville nok leseropplevelsen vært betraktelig større.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var min første Murakami - og som du sier syns jeg den var grei nok. Ikke en bok som fikk meg til å si WOW, men den ga i hvertfall en liten innføring til Murakamis' verden - som jeg kommer til å følge nærmere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er du inne på noe som faktisk opptar meg mer og mer. Når vi bedømmer en bok - er det da riktig å sammenligne den med tidligere mesterverk av samme forfatter? Eller er det mest rettferdig å bedømme den helt på egne premisser - uavhengig av hva forfatteren har prestert tidligere? Jeg er ikke i tvil om hva som er mest riktig. Like fullt havner de fleste av oss i den første kategorien ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si meg enig med deg der, ja. Den ga meg liksom ikke så fryktelig mye. Murakami kan så utrolig mye bedre enn dette!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R