Notabene har i flere år hatt store utfordringer og omstruktureringen de har jobbet med har tatt lang tid. Da mister kreditorene tålmodigheten.

Øvrige kjeder har svært(!) kapitalsterke eiere, alle i forlagsbransjen. Derfor skal det svært mye til for at disse slås konkurs, da det for de store forlagshusene er viktig å være inne i alle ledd av verdikjeden. Det er bare å se til NorliLibris, som har hatt store utfordringer over flere år. Lite tyder på at William Nygaard & Co vil slutte å spytte penger inn i kassa.

Jeg er i så måte mer bekymret for de lokalt eide og kjedeuavhengige bokhandlene. De har de siste ti årene mistet blant annet skolebokomsetning, som har vært et viktig bein å stå på. Marginene er også presset og de har mindre forhandlingsmakt enn de store kjedene hva gjelder rabatter. La oss håpe forlagene og konkurrentene vet å ta vare på disse, for lesernes og forfatternes skyld. Vi trenger bokhandlerne i nærheten av oss, på samme måte som bibliotekene. Å møte litteraturformidlere ansikt til ansikt, som med entusiasme viser deg sine favoritter, se det kan aldri erstattes.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila