Hvis du syns "Historisk krim", altså krim der handlingen foregår langt tilbake i tid, høres spennende ut, så si ifra. Da har jeg noen gode forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Vil svært gjerne ha tips om den type krim også. Er fasinert av bøker fra middelalderen blant annet svært begeistret for triologien om Arn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp starta på "Forlat oss vår skyld" av Romain Sardou (eit kupp til 29 kroner på SIT bokhandel i Trondheim rett før jul). Handlinga er lagt til tidsromet 1283-1290. Litt i same gata som "Rosens navn", boka har vært bra så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest alle Broder Cadfael av Ellis Peters også, har også sett hele TVserien basert på bøkene hennes. Se ellers hyllene mine for krim fra antikken og middelalderen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har jeg limt inn en kopi av et innlegg jeg skrev for et år siden. Jeg er klar over at jeg tøyer begrepet "Historisk krim" litt:

Jeg er glad i bøker med det jeg oppfatter som en dimensjon utover det rene krimplottet. Det syns jeg gjerne jeg finner i historisk krim, og da er den ekstra dimensjonen helst et godt tegnet tidsbilde. I begrepet historisk krim legger jeg to slags bøker:

Den ene kategorien er bøker som er skrevet i våre dager, men med handling lagt godt tilbake i tid. Serier som kan neves er Kurt Austs bøker om Peter Hortten og Thomas av Boueberge (ca 1700), C. J. Sansoms bøker om Matthew Shardlake (ca 1540) og Ellis Peters om fader Cadfael (ca 1140). Jeg er spent på Rory Clements bok ”Martyr” fra sent 1500-tall i London. Den er også ment å skulle utvides til en serie.

En enkeltstående bok i denne kategorien som jeg syns var svært bra, er ”Hevnens engel” av Bo Holmerg, fra Sverige på 1840-tallet.

Den andre kategorien er bøker som er skrevet med handling fra egen samtid, men som nå er blitt så gamle at de får et historisk preg på den måten. Fra Storbritannia er det navn som Conan Doyle, Christie og Carr. Disse er det jo mange som leser og liker. Litt mer alene er jeg om å dypdykke i norsk krim fra godt bakover på 1900 tallet. André Bjerke er allemannseie, mens navn som Lalli & Fridtjof Knutsen, Roy Roberts (Alex Brinchmann), Arnold Jacoby og Waldemar Brøgger er mer ukjente for de fleste. Bøker av disse har jeg hatt stor glede av og generelt gitt høye terningkast.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nevner også Øvre Richter Frich og hans Jonas Fjeld, disse hører vel til i denne kategorien. Navnet Jonas Fjeld er kjent nok, men ikke alle vet om detektiven - den blonde kjempen. Kuriøst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og noen av Goddards bøker hører hjemme der;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiA