Danny og svirebrødrene hans lever på siden av det etablerte samfunnet i en liten by i California. Kameratgjengen - Dagdrivergjengen - lyver og stjeler, og alt handler om å skaffe seg mer å drikke.

Så arver Danny en gammel rønne av et hus, og inviterer kameratene til å bo der. Tidvis er konfliktnivået høyt, og som regel utløses konfliktene av misunnelse og sjalusi over at noen av dem har noe de andre ikke har, og som vedkommende ikke er villig til å dele med de andre. Det være seg drikkevarer, kvinner, penger etc. Men dersom en av gutta har noe og er villig til å dele med seg, er samholdet og lojaliteten rørende. Selv om guttene er fattige og ikke eier nåla i veggen, er dette ikke til hinder for at de ofte er svært så lykkelige. Historiene er ofte lattervekkende, særlig når episoder om å skaffe mer å drikke skildres. Oppfinnsomheten er tidvis uten grenser, som da en støvsuger fravristes han som har dame, for å skaffe mer vin til alle. For hva skal vel kompisen med en elektrisk støvsuger når han ikke en gang har innlagt strøm i huset?

Dette er en herlig liten bok, som gikk rett hjem hos meg, selv om guttene ikke er mors beste barn. Christoffer Staib leste boka med varm innlevelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Inspirerende omtale, Rose-Marie!
Diskusjoner i forbindelse med felleslesing av Dagdrivergjengen høsten 2013, kan du følge her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal se hva jeg klarer å få tid til! Takk for påminnelsen, Lillevi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble et trivelig gjensyn med Danny og vennene hans - ei bok jeg leste for første gang i 70-åra, men som absolutt tåler å leses flere ganger. Den historien du nevner om støvsugeren er kostelig, og det var den eneste jeg husket fra forrige gang.

Dette er en svært sjarmerende gjeng, selv om de har en noe spesiell livsstil og moral...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, du verden for en bok. Forfatterens skildringer av disse naive, rørende menneskene er så utrolig bra. Det er ikke vanskelig å se de for seg i det miljøet og omgivelsene de er en del av. Et mesterverk rett og slett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage