Dette er på en måte en katalog med alt WETA har laget de siste 10 årene. Boka forteller om WETA's første line-up med figurer til LOTR der de samarbeidet med Sideshow frem til de splittet seg i 2006. WETA har siden da stått på egne bein og dette er deres historie i bilder - med alt de har produsert. Jeg likte spesielt at de har tatt med bilder av figurer som aldri ble utgitt - grunnet det ikke kom gjennom styremøter, eventuelle design som ville gjort det vanskelig å reprodusere og/eller frakte uten at noe skulle knekke av. Vi får vite kort om artistene som står bak hver enkelt figur og eventuelt om det er en spesiell historie bak designet eller noe som skjedde under produksjonen. Også om konseptet der noen av figurene kan stille opp mot hverandre for å lage en scene.

The WETA Cave, et mini-museum sammenhengende med WETA workshop-en åpnet i 2008 i Wellington, New Zealand. Line-upen deres så langt med figurer inkluderer blant annet LOTR, The Muppets, Peter Jackson's King Kong, Narnia, Dr. Grordbort's, Superman Returns, Doctor Who, Distric 9 og The Master Swordsmith collection by Peter Lyon - en serie med ekte unike sverd laget av WETA's egen smed. Pluss noen sider med innblikk i de daglige aktiviteter i The WETA Cave.

Dette er i hovedgrunnen en nydelig tykk bildebok som jeg kommer til å bla ofte i. Boka er perfekt for den store figursamleren. Boka har 300 sider med bilder med høy kvalitet, og er designet og skrevet av Daniel Falconer (som er konseptuell designer, skulptør og lidenskapelig samler selv).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria Jonassen