Obsersten har ventet i 15 år på pensjonen sin. Hver fredag venter han i spenning på at det skal komme et brev med postbåten, men ingen skriver til obersten. Han vender hver gang like tomhendt tilbake til kona, som han lever sammen med i dyp fattigdom.

Snart har de solgt nesten alt de eier for å overleve, og det eneste de har igjen er en gammel kamphane. Skal de selge den også, eller skal de vente enda en uke på pensjonen?

I boka beskrives et totalitært og korrupt samfunn, der man ikke kan stole på et løfte. Obersten gir imidlertid ikke opp håpet om at han skal få den pensjonen han har fortjent for sin innsats under krigen.

Jeg likte boka svært godt, og det eneste jeg beklager er at den ikke var tykkere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Carine Jensentove NessLisbeth Kingsrud KvistenErlend Haugen  VikhagenRisRosOgKlagingClarityHeidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeMarianne MWencheRune U. FurbergTorill Elisabeth RevheimNalaNinaJulie StensethMartinenLesevimsaBenedicte Sønsteby AndreassenKarin BergJohn LarsenIngunnJAlice NordliMarte OnarheimDolly DuckKirsti Vettran NederhoelSusan StensrudKaren PatriciaBerit RMadameLinda LarsenThomas Røst StenerudCecilieelmemoiraSverre HoemSiljeIngunn SReadninggirl20Harald Andersen