Obsersten har ventet i 15 år på pensjonen sin. Hver fredag venter han i spenning på at det skal komme et brev med postbåten, men ingen skriver til obersten. Han vender hver gang like tomhendt tilbake til kona, som han lever sammen med i dyp fattigdom.

Snart har de solgt nesten alt de eier for å overleve, og det eneste de har igjen er en gammel kamphane. Skal de selge den også, eller skal de vente enda en uke på pensjonen?

I boka beskrives et totalitært og korrupt samfunn, der man ikke kan stole på et løfte. Obersten gir imidlertid ikke opp håpet om at han skal få den pensjonen han har fortjent for sin innsats under krigen.

Jeg likte boka svært godt, og det eneste jeg beklager er at den ikke var tykkere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Pia Lise SelnesStine_JAnniken LLasse SteinnesIrene StrømlandLyriaKariLailaJarmo LarsenRufsetufsaKitsuneVannflaskeMarit AamdalAjiniakraBård StøreHeidi BGro Anita MyrvangTone SundlandMarit HøvdeTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliYlvaBirkaSynnøve H HoelalpakkaVibekeHeidiReadninggirl20MarianneJulie StensethBeathe SolbergAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingHilde H HelsethIna Elisabeth Bøgh VigreKareteHarald KStine AskeMonica Carlsen