Amin er en svært vellykket integrert palestiner i Israel. Gjennom nitidig og iherdig innsats har han overvunnet fordommer og rasisme, og er en dyktig kirurg på et sykehus i Tel Aviv. Han er lykkelig gift med Sihem og de bor i rikmannsstrøket i byen.

Etter en lang dag ved operasjonsbordet for å redde overlevende etter et selvmordsbombe-attentat, blir han tilkalt til politistasjonen for å identifisere liket av sin kone. Det tar tid før Amin klarer å ta inn over seg at det er kona som står bak selvmords-attentatet. Dermed raser hans verden fullstendig sammen, og han blir besatt på å finne ut hva som førte til at Sihem valgte å ta livet ikke bare av seg selv, men også en hel skoleklasse med uskyldige barn.

Khadra drar oss med inn i konflikten mellom Israel og Palestina, og uten å gi noe svar forsøker han likevel å tegne et bilde av hva som gjør at noen kan velge en så dramatisk skjebne som det å bli selvmordsbomber. Historien er intens og besettende, fortvilet og på mange måter håpløs. Khadra beskriver en voldsspiral som ingen ende vil ta. Finnes det i det hele tatt håp i denne konflikten?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

En god beskrivelse av denne boka, Rose-Marie, som jeg var helt besatt av da jeg leste den. Et godt spørsmål også; finnes det overhode noen løsning eller håp for denne tilsynelatende evigvarende konflikten...?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er utrolig spennende å lese meg opp på hva som egentlig foregår i dette området av verden! Og jeg leser nesten uten unntak alt jeg kommer over - nær sagt uavhengig av litterære kvaliteter. Yasmina Khadra har skrevet flere bøker som inneholder store eksistensielle spørsmål - f.eks. hva som skjer med mennesker som lever under et sterkt press (les krig, kulturkonflikter etc.). Jeg vet for øvrig ikke om det finnes noen løsning lenger ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det på samme måten. Plukker også med meg bøker fra mange utenlandske forfattere, og særlig når det handler om kvinners kår i den islamske verden. - Ja, jeg er enig i at det ser håpløst ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir rett og slett ikke mett på bøker om islam og kvinners kår! Og så har jeg en svakhet for litteratur skrevet av jødiske forfattere! Filmer (og litteratur) fra andre verdenskrig også ... særlig om jødeforfølgelse og krigens grusomheter. Kanskje vi burde starte en diskusjonstråd for å få andre bokelskere til å foreslå gode bøker om kvinners kår i islamske land? Sånn i første omgang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, en god idé, - hvis det ikke finnes noen slik tråd fra før? Jeg har ikke sett gjennom alle diskusjonene her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske å ha sett en slik diskusjonstråd noen gang her ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja men da er det vel ingenting å lure på? Jeg vil gjerne vite om det er noen her som kan anbefale flere slike bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefale Jean P. Sasson, er lenge siden jeg leste bøkene, men husker de var gripende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange tusen takk, Nera! Nå har jeg 4 bøker av den forfatteren på ønskelista mi. :) Disse 4 bøkene har jeg ikke sett før, faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får høre hva du synes da :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, nå spørs det om jeg må ta meg en tur på biblioteket, gitt... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vil jeg gjerne også! Kan ikke du bare sette i gang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal sove på det... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor