Alenemoren Nina har fått oppfylt en drøm; hun har kjøpt et pensjonat på Tjøme, som hun og datteren skal gjenåpne. Hun har store planer om alt hun skal få til og er en ukuelig optimist når hun gyver løs på store og små oppgaver. Gjestene kommer, og vi får innblikk i mange menneskeskjebner - ufrivillig barnløshet, utroskap, alkoholproblemer etc. Men tross optimisme i forhold til det meste - ting går ikke som planlagt ...

Boka er velskrevet, så hvorfor fenget den meg likevel ikke? Jeg tror det har sammenheng med oppleseren Petronella Barker. Stemmen hennes og måten hun leser på, får det meste til å virke så banalt. Dette har jeg opplevd med andre lydbøker hvor hun har lest. Fordi boka tross alt er velskrevet, gir jeg terningkast tre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg begynte på lydboka med skiftet til papir fordi jeg ikke maktet Petronella, Gisken gjør en såå mye bedre Hjorth.

Boka likte jeg, spesielt Bodil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, skulle du sett, Rose-Marie - den boken fikk en treer av meg også da jeg leste den for noen måneder siden - og jeg leste den "selv" (ikke lydbok, altså). Jeg var så irritert på boken at jeg glemte å legge inn lesedato da jeg var ferdig, og dermed oppdaget jeg heller ikke bokomtalen din før nå!

Det er veldig sjelden at jeg deler ut så lave karakterer som 3, som regel avbryter jeg heller lesingen hvis jeg er misfornøyd med en bok. Siden denne boken var så tynn, og jeg ville gi Hjort en fair sjangs' før jeg ga henne opp, så leste jeg videre til siste side. Jeg syntes imidlertid boken var mest irriterende, håpløst traurig fortelling som aldri fenget meg, jeg ble aldri engasjert i personene i fortellingen, og ønsket bare at boken snart skulle være slutt.... Det verste er at jeg sitter igjen med en følelse av at dette stoffet hadde potensial til å bli så mye bedre - vel, stoffet er kanskje å ta i, men i alle fall miljøet, og opptakten til historien (altså hvordan Nina og datteren kommer flyttende til et nytt liv). Og så blir det bare surr - og det er ikke underholdende surr, en gang.

Dette var min første og siste Hjort (vedder jeg på) - nå ligger boken i den lille haugen av bøker jeg ikke gidder å ha i huset lenger. Loppemarked neste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på lydboka to ganger, men greier ikke Petronella Barkers stemme. Synd...Får vel lese den da. Men har blitt så fenget av Vigdis Hjorths Hjulskift og Tredje person entall, i lydbokversjon. Gisken Armand leser disse bøkene med en fantastisk innlevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner godt hva du mener! For øvrig er jeg ikke overbevist om at "Fordeler å ulemper ved å være til" er Vigdis Hjorths beste bok ... "Hjulskift" og "Tredjeperson entall" var noe helt annet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig du har rett - men jeg ble nå så grundig vaksinert mot Vigdis Hjort av "Fordeler og ulemper...", så jeg tror ikke hun får en ny sjanse hos meg i det første decenniet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er i så fall synd, for dette må være hennes desidert dårligste bok. Jeg har hennes nyeste - "Snakk til meg" - liggende som lydbok. Gleder meg til den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm. Det var jo et vektig argument, når det kommer fra deg - kjenner jo din lesesmak ganske godt etter et år her inne... Ålreit, så skal jeg ikke avskrive Vigdis Hjorth helt og holdent ennå, da. Det betyr ikke at jeg kommer til å lese henne med det første - bare at jeg er (litt mer) åpen for å gi henne en ny sjanse. En gang. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica Carlsen