"Seks skudd ved stengetid og andre mord" inneholder noen av de mest berømte mordsakene gjennom de siste 100 år i Englands historie. Det er fornøyelig å høre Richard Herrmann lese sine egne historier!

Vi får bl.a. høre om Ruth Ellis som drepte sin døgenikt av en ektemann og om James Hanratty som blir avslørt på grunn av en talefeil.

I den siste historien tar Herrmann for seg britenes diskusjoner for og i mot dødsstraff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hvordan et samfunn ser på forbrytelser og straff forteller mye om samfunnet. Om holdninger og menneskesyn. For meg var det overraskende at England ikke avskaffet dødsstraff før i 1969. Også britenes motvilje mot å avskaffe denne straffemetoden vakte ettertanke.

Richard Herrmann forteller om berømte mordsaker ført i den ærverdige rettesalen Old Bailey. Han uttrykker seg velformulert og sakelig og med tørrvittig humor og ironi. Herrmann kan sitt stoff - og han bruker det på en elegant måte. En fornøyelse å lese, enda så makabert det er.

En kan ikke la være å undre seg; hva gjør mennesker i stand til å utføre slike handlinger som beskrives. Hva har drevet dem? Hva er rasjonalet i deres handlinger? Hva er mennesket egentlig i stand til?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En annen ting som er fornøyelig, er at Richard Hermann, hvis stemme man har på øret når man leser, låter like hyggelig uansett hvilke uhyggelige mordsaker han foredrar. Jeg anbefaler sterkt bøkene om det engelske kongehus. Veldig bra historieundervisning. Og mye uhygge der også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Visst er det fornøyeleg! Eg las heile boka i 1985, og det var som å høyre stemma til Richard Herrmann heile tida, same kor rask eg er til å lese. Det er særleg to sider som imponerer meg ved sida av syntaksen: Komposisjonen, av nesten klassisk retorisl oppskrift, og bruken av munnlege uttrykk som gir liv til framstillinga. men talefeil hadde ikkje James Hanratty; han uttalte framlyden i "thinking" som /f/, slik det er vanleg i ein engelsk sosiolekt. Mest inntrykk gjer historia om den tilbakeståande Timothy Evans, som vart uskyldig dømd. Det gjorde godt å ta fram boka no som eg i bilen lyttar til opplesingane på cd. Varmt, faktisk, i vinterkulda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete Rambøl