Utrolig sterk bok fra Palestina. Gir historisk oppdatering på Israel-Palestina-konflikten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Denne skulle ha vært pensum ikke bare på alle norske skoler, men i hele den vestlige verden og ikke minst i Israel. En uhyre viktig bok - ettersom Israel så til de grader har lyktes med å fortelle "sin historie". Godt og innsiktsfullt skrevet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette var en gripende bok om det Palestinske folket. En trist og ufattelig fortelling om de lidelser og tap som mennesker i Palestina har opplevd og opplever.

Konflikten i Midtøsten hører vi så mye om, men glemmer også bort til tider. Derfor syntes jeg det er så viktig med en sånn bok som vekker oss opp igjen.
I boken følger vi tre generasjoner palestinerer. Deres liv, hverdag og skjebne blir detaljrikt og ekte beskrive. Man kan ikke unngå å lide med dem i denne endeløse lange krigen.

Litt om bokens svakhet.
Før jeg startet lesingen var jeg klar over at boken var ført i pennen av en palestiner. Derfor var jeg forberedt på en svart/hvitt fremstilling av konflikten mellom jøder og palestinere. Jeg har tidligere lest bøker som beskriver jødenes lidelser og følte at jeg personlig trengte en bok som fortalte om den andre siden.
Denne politiske konflikten er ikke ensidig. Vi trenger å få høre historien til begge folkegruppene. Derfor mener jeg dette er en viktig bok. Det er ingen stor litterær bok, men det tenkte jeg aldri på når jeg leste.

Boken er også en kjærlighetshistorie og den er både vakker og vond.

Jeg anbefaler virkelig denne boken som jeg syntes er en viktig stemme i denne vanskelige debatten og forståelsen om konflikten i Midtøsten.

Personlig skulle jeg ønske at jeg hadde større kunnskaper om konflikten og boken ble derfor en påminnelse om at jeg skal forsøke å sette meg bedre inn i konflikten mellom jøder og palestinere.
Terningkast 5 :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dette er en utrolig bra, og ikke minst viktig bok! Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

... En sterk bok, ja, og dette skjer hele tiden, igjen og igjen. - Og all denne lidelsen, sorgen, elendigheten og terroren som har ført til et så glødende hat fra begge sider at det blir nesten umulig å fatte det for oss som bor her i fredelige nord. Hvordan skal det bli mulig å få til en løsning i denne inngrodde konflikten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenk om tyskerne en gang i historien før andre verdenskrig hadde opplevd massemord. Skulle da verden holdt seg taus til Holocoust siden tyskerne ikke burde kritiseres? Det værste er jo egentlig at Nazi-Tyskland ikke ble angrepet pga jødeforfølgelsene, men av stormaktenes maktpolitiske hensyn. Jødene var det aldri noen som brydde seg om (utenom veldig få enkeltpersoner). Vesten må hive fra seg sin skyldfølelse overfor jødene og lære å rette opp sine feil ved å unngå å gjøre det samme om igjen i etter tid.

Mennesker er nødt til å tenke nytt! Å stemple staten Israel for rasistisk og boikotte landet for forbrytelse mot menneskeheten uten å tenke på hva som har skjedd i fortiden, er den eneste løsningen til denne konflikten. For alt annet er prøvd uten resultat. Men dersom noen mener løsningen er at 6 millioner palestinere må dø, ja da får vi alle bare vente til det skjer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er noe å tenke over det du sier der, ja.
Staten Israel oppfører seg under enhver kritikk slik den braser fram og tilraner seg område etter område. Staten Israel kommer ikke til å gi seg før den har full kontroll over absolutt hele denne delen av verden.
Altfor mange mennesker på begge sider har lidd altfor mye i altfor mange år på grunn av denne statens griskhet og selvgode uovervinnelighet.
Jeg har også mange ganger tenkt den tanken at Staten Israel aldri gir seg før de endelig har utryddet alle som er igjen av det palestinske folket. - Og - deretter kommer kanskje turen til de andre landene som ligger omkring...?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R