Anmeldelsen er også publisert på ritaleser.com
Et digert steinras avdekker et skjelett, et lite skjelett med store skader som ikke kan skyldes annet enn grov, ytre vold.
På pleiehjemmet ligger en forbrent skikkelse uten mulighet til å kommunisere. Smertene tiltar dag for dag og det er noen som bevisst sørger for dette. Han vet hva som skjer, men han får ikke gjort noe med det. .

Politimannen Rino Carlsen kommer til Reine i Lofoten for å avhjelpe den gamle lensmannen som skal gå av med pensjon om noen måneder. Rino tror han skal få en avslappende tid på den værbitte øya, men der tar han feil. Han får mye mer å hanskes med enn han noen gang hadde forestilt seg. Og på Rino virker det som om den gamle lensmannen allerede har gitt opp jobben. Han viser ingen initiativ eller interesse og har klare tegn på depresjon. Hva er det som tynger Berge Falch?

Forfatteren bygger opp en intrige basert på gamle hendelser så alvorlige at de må hevnes den dag i dag – om ødelagte barnesinn og ønske om at rettferdigheten skal skje fyllest, og om samvittighet så svart at den kan ødelegge et helt liv.

Jeg elsker disse bøkene som handler om nye og gamle saker som flettes sammen og til slutt ender opp med å henge sammen. Det er et slags puslespill som det er mulig å pusle sammen på egenhånd – men heller ikke denne gangen klarte jeg å komme fram til løsningen før forfatteren avslørte den. .

Denne boken foregår i Lofoten, og Frode Granhus har på en fantastisk måte klart å bruke den ville naturen og været som en bakgrunn for historien som legger til en ekstra dimensjon av uhygge, dysterhet og spenning som gjør at boken fra første til siste side er så intens at man bare fortsetter og fortsetter i håp om å få enda et lite hint som kan lede til en konklusjon.

Dette er en av de mest spennende bøkene jeg har lest dette året!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S