Eg er berre halvvegs i boka, men eg må fortelje nokon at eg er svært imponert så langt. Eg håpar det held heilt ut, men uansett, dette er ein forfattar å merke seg. Elegant og intelligent skrive.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Handler denne boka om mer enn sykdom? Har snappet opp at det muligens er noe humor/ironi i boka (ift sykdom) - r d riktig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sykdom er ett gjennomgående tema, ME går igjen, men det er like mye om angst og depresjon. Boka er også mye mer enn sykdom, det er håp og drømmer, litteratur og skrivingen av hennes første bok. Det er en humoristisk undertone, men jeg synes ikke den er komisk. Den er litt rar, på samme måte som hun fremstiller seg selv, den er også sår og rolig.

Min personlige mening er at det er en veldig god bok. Det er absolutt en fordel å ha lest hennes første bok, "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg", hovedkarakteren Mathea er med henne hele veien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, - og jeg er en de leserne som synes boka holdt seg hele veien; fra begynnelse til slutt. Hadde stor sans for debutboka hennes også. Også i denne boka er det høy sitatfaktor, snurrige metaforer, innsiktsfullt om ME, om kjærlighet, om det å leve, - i det hele tatt; en GOD leseopplevelse. En forfatter med et helt eget uttrykk. Boka er nominert til P2-lytternes romanpris. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva gjør at du synes den er så bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

No høyrer det med til historia at eg har skrive ein kort omtale, der eg meinar at boka fell i hop etter første halvdel. Det er berre ein firar totalt.

Men første del: Det er intelligent, det er morosamt, forfattaren observerer utan å fortolke og utan å vri og vrenge på ting for å gjere eit poeng ut av det. Hovudtanken, ho er eit menneske dersom ho maktar å skrive ei bok er eineståande. Eg har lese den boka "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". Den er fabelaktig god. Det er i seg sjølv interessant å lese om skriveprosessen kring denne. Dessutan syns eg det er mektig imponerande at Skomsvold har makta skrive ei slik fantastisk bok, når ein forstår kor sjuk ho var. Dette er noko av grunnane til at eg meinar første halvdel av denne boka er god litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig jeg "mister litt" som ikke har lest den første boka...
Ja, det var bl. a. det om hu faktisk har opplevd denne sykdommen som jeg var nysgjerrig på. Skulle gjerne hørt mer om selve sykdommen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du mister ein del dersom du ikkje har lese den første boka. Eg kjenner ikkje så mykje til sjukdommen, men Kjersti Annesdatter Skomsvold skildrar eigen sjukdom. Det er ganske sterkt å høyre om kor sjuk ho har vore.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har jeg på ønskelisten og jeg hadde store forventninger til den. Skjønner at det kan være en fordel å skru de ned litt. Er sykdommen det gjennomgående tema? Hvordan i tilfellet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, gjennomgåande og gjennomgåande. Eigentleg ja, men samstundes på ein veldig fin og ok måte. Ho skildrar korleis ho vart forfattar, og då i lys av at ho har ME. Eg syns første delen er veldig bra, særleg når ein har lese og likt den første boka. Den er ei lita perle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar, det er sykdommen jeg er interessert i. Da får jeg se om jeg får tak i den første boken, har ikke lest den ennå, men høres ut som det er en fordel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Beathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate Kristin