Forfatteren sier selv at han hadde det ganske likt som hovedpersonen Kai i boka. Kai er ikke bare litt sjenert, eller litt redd for å ta ordet i klassa...han sier aldri noen ting. Han går i den mest bråkete klassa på skolen, og plages med en gang det er friminutt eller "snakkepinnen" sendes rundt slik at alle må si noe - egentlig plages han hver gang han våkner opp til hverdag, og han puster ikke helt ordentlig før det er fri eller ferie... Jeg satt ofte med tårer i øynene mens jeg leste denne; den kloke hovedpersonen, Anja som forsøker å hjelpe, og voksne som forsøker å glatte over eller å presse fram et svar når Kai blir spurt om helt vanlige ting. "De som snakker mye får bestemme hva som er sant"- det er så utrolig bra sagt! Denne skal jeg så til de grader ha med meg på mange, mange bokprater framover! Harlad Nortun; min nye helt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så fin omtale du har skrevet om denne boka!
Boka gjorde inntrykk på meg også. Kais opplevelse av sin taushet er veldig godt og levende beskrevet. Som det står i omtalen fra forlaget, skriver Harald Nortun om et tema vi vet lite om. Han gjør det på en nydelig måte! Dette er et flott bidrag til å løfte fram de stille og tause barna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk og ja, helt enig! :) Har hatt den med rundt på ulike trinn nå, og merker meg at mange vil lese den, ikke bare jeg! En av de "viktigste" bøkene jeg har med i år... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil Christiansen