En god ungdomsbok med troverdig handling og personer. Godt språk og passe spenning. Rovdyr versus sauehold er et viktig motiv i boken som kan gi ungommen en del å tenke på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne falt ikke særlig i smak hos meg. Det er forsåvidt godt skrevet om rovdyrkonflikten mellom sauebønder og de som vil bevare ulven samt det å være innflytter i et lite samfunn. Utover det synes jeg imidlertid handlingen var lite troverdig, og dermed klarer heller ikke historien å fenge meg. Det fantastiske elementet i boken - en lue som gjør at hovedpersonen bl.a. kan kommunisere med hunder og ulver - ble litt vel tøysete for meg. Dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange ungdommer blir fascinert av fantastiske elementer. Det skaper undring som driver lesingen fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja, fantasy er nok det mest etterspurte i mitt bibliotek, så det er veldig populært blant barn og ungdom. Det er ikke en foretrukket sjanger for meg personlig, men som skolebibliotekar leser jeg mange fantasy ungdomsbøker likevel. Noen av dem synes jeg er skikkelig bra (til tross for at jeg altså aldri velger fantasybøker innen voksenlitteraturen), mens det er andre jeg overhodet ikke blir engasjert av. Hundetanker hører nok til den siste kategorien for min del, men heldigvis er smaken forskjellig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker at denne boken kan være en slags overgang til noe annet enn ren fantasy. En bok med gode motiver og noen fantastiske trekk. Dessuten synes jeg at de fantastiske trekkene var originale. Det blir mye av det samme i fantasysjangeren. Selv i en så bejublet/opphauset sserie som Sirkelen synes jeg det var lite nyskaping. Jeg er lærer og arbeider mye med liiteraturformidling. Det gjenstår å se om jeg får ungdommen til å lese denne. Jeg likte forresten den forrige boken hennes også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee