Dette er foreløpig den siste boka Faldbakken har skrevet om Hamar-etterforskeren Valmann, og dette er også den desidert beste!

Denne gangen har Faldbakken valgt en veldig spennende fortellerteknikk. Fem personer opptrer vekselsvis som jeg-personer. En og samme scene ses fra ulike perspektiver, og dette gjør boka ulidelig spennende. Vi møter personer som i tillegg til å være kriminelle, ikke er rent lite forskrudde. Alle er på jakt etter en spesiell Mac, som inneholder kryptert data laget av en hacker.

Egentlig er dette Oslo-politiets sak, men Valmann dumper borti saken pga. et mord som blir begått under visningen av en leilighet i Trudvangveien. Der befinner også samboeren Anita seg sammen med søsteren som er på jakt etter en leilighet. I Oslo-politiet ledes etterforskningen av Olav Tjenn. Han er en eks av Anita, og det er nok ikke bare dårlig politiarbeid som trigger noe i Valmann. Men det skal også vise seg at Oslo-politiet ikke er i stand til å løse saken på egen hånd ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er snart ferdig med boken. Sant nok, ble det nok et kjekt møte med Valmann og Anita Hegg. I starten gikk det litt trått for man måtte bli kjent med de andre personene i boken også. Hvilken terningkast du har gitt boken vises ikke og nevnes heller ikke. Jeg er villig til å gi Faldbakken en femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal akkurat til å starte på boken. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Krimhistorien er spennende og så er det jo så håndtverksmessig godt utført. Det er nesten betryggende å starte på en ny krim av Faldbakken, for da vet man at det ikke blir pinligheter verken språkmessig eller plot-messig. De fem ulike jeg-personene har sitt helt eget, karakteriserende og karakteristiske språk. Vi kommer inn i tankene deres og det er fem ulike hjerner som fungerer på fem ulike måter. I tillegg skildres kanskje særlig det lille bygdemiljøet så treffende at jeg tar meg i å humre gjenkjennende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er nok den beste av krimbøkene til Faldbakken dette. Totem var også veldig bra. Gleder meg til å ta fatt på Vinterhagen etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Odd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten Müller