Torbjørn Granlien bor på skyggesiden i dalen, mens Synnøve Solbakken bor på solsiden. Torbjørn er forelsket i Synnøve, men det er ikke lett for ham å nærme seg Synnøve, fordi hun som haugianer ikke deltar på tilstelninger for ungdommene på stedet.

Torbjørn kommer stadig opp i konflikter, og folkesnakket går. Han er stolt og temperamentsfull, og en gang holder dette nesten på å koste ham livet. Før han kan få Synnøve, må han imidlertid temme sin stolthet og sitt temperament.

Boka er selvsagt en klassiker. Bakteppet i romanen er livet på bygda for godt over 100 år siden, her beskrevet i nasjonalromantisk stil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det var et hyggelig møte med en bok jeg ikke har lest siden jeg var barn.
Det er her de enkle følelsene kommer frem, vi mennesker av i dag synest nok dette er en gammeldags fortelling, og det er det nok også.
Synnøve dikter om en gammel sang i sin kjælighetssorg, her er de to siste versene.

-Men godt, så vet jeg dog hvem det var,
som lagde gårende mot hverandre,
og vei for synet i skogen skar
og gav det lov til at vandre.

Men godt, så vet jeg dog hvem det var,
som satte stoler til kirkebordet,
og gjorde, at de går par i par
fremover like mot koret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

AvaCarine OlsrødKirsten LundStig TReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H Hoel