Denne selvbiografiske romanen, som på sett og vis kan minne litt om "Engelen pä det syvende trinn" av Frank McCourt, forteller forfatteren om sin jødiske oppvekst i Lancashire i England. Den livsfjerne og fordrukne faren gjør livet surt for hele den barnerike familien. Moren må bruke all sin kløkt for å holde liv i barna. Jødehatet preger hverdagen under og etter første verdenskrig. Blant annet er det utenkelig med blandingsekteskap. "Den usynlige muren" skiller den jødiske bosetningen fra den kristne - i realiteten fra den ene siden av gaten til den andre. Det er ikke kurrant å bevege seg over denne usynlige muren.

Dette er en sår roman om håp og kjærlighet, om fortvilelse og fattigdom.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg synes dette er en fantastisk bok. Jeg er enig i det de andre sier om en realistisk tidsskildring og karakterer som berører. Jeg ble spesielt revet med av morens amerikadrømmer, og håp om bedre tider. Men jeg vil også legge til de herlige beskrivelsene av den fire år gamle harry som hyler fordi de andre guttene gjør det og som ikke får være med på ballspillet til de eldre guttene, men som likevel var så heldig å få lov å hente ballen når den gikk lang av sted.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svært bra bok når ein kjem inn i den og blir kjend med dei ulike familiemedlemmane til Harry. Mora er ein kvardagshelt, faren ein alkotyrann. Det er så vidt dei får pengar til mat, eller klær/sko. Faren nektar også ei av døtrene å benytta eit stipend til vidare utdanning ho vann gjennom iherdig skulearbeid. Istaden slepte han jenta med til sin eigen arbeidsplass etter håret. Ho blei tvunge til å arbeida for å fø familien...

Vil og oppmoda alle til å lesa fortsettelsen, "Drømmen", som handlar om korleis det gjekk med familien vidare og til Amerika...! Minst like bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset om Drømmen, var ikke klar over den...nå skjekket jeg hos mitt bibliotek, og sannelig hadde de den i lydbok, bestilte med en gang. Alltid fint å få med seg når det kommer oppfølgere av bøker man har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette var en fin, interessant roman synes jeg...godt skrevet og atmosfæren er realistisk beskrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja,denne boka er så god at jeg har den som en av mine favorittbøker. Skildringen om barndom og oppvekst er så bra og realistisk skrevet. Han beskriver en utrolig historie om menneskene og miljøene i sin gate.

Denne boka kan anbefales, det skal noe til å ikke synest noe om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, fantastisk bok og nå er jeg igang med drømmen...enig som noen nevner at den minner om engelen på sjuende trinn, men likte denne enda bedre...Anbefales:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg satt også stadig og tenkte på "Engelen på det sjuende trinn" da jeg leste denne.

Faren er helt forferdelig. Det er vondt å lese om dette dysfunksjonelle hjemmet der faren gjør lite, og det han gjør er stort sett å ødelegge for de andre.

Noe annet jeg ble litt opptatt av, det er rett og slett skillet mellom de kristne og jødene i boken. For meg som kristen er også dette vondt å lese. Jeg lærte mye om praktiseringen av skillet, og boken gir god innføring i jødisk tankegang på hverdagsplanet.

God bok. Lettlest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

somniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar h