Vi befinner oss på midten av 50-tallet i en liten forstad utenfor Connecticut. Frank og April har vært gift i noen år og har to små barn. Det er en nokså trøstesløs og forutsigbar tilværelse de har glidd inn i. En endeløs dans hvor vennene de har veksler på å invitere hverandre, men uten at noen er villige til å slippe hverandre bak sine fasader ...

Frank har en intetsigende jobb i samme firma som faren i sin tid jobbet i, mens hans vakre kone April går hjemme. Hun drømte i sin tid om å bli skuespillerinne.

I åpningsscenen i boka har April debutert i et amatørteater, og stykket er en fullstendig fiasko. Ekteparet gjennomgår sin til nå mest alvorlige krangel - en av det mer nedrige slaget. Ekteskapet har skrantet en stund uten at noen av dem har vært villige til å innrømme dette - selv ikke overfor seg selv. Gamle drømmer om et annet liv druknet etter hvert som barna kom (i veien).

En dag får imidlertid April den glitrende ideen at de kan flykte fra Tomheten av det livet de lever, og reise til Europa for godt. Med ett går ekteskapet inn i en ny vår, for nå har de et felles prosjekt. Reaksjonene fra omgivelsene er fornøyelig beskrevet; hele spekteret fra vantro til beundring møter dem. Men mens de planlegger salg av huset, oppbrudd m.m., går ikke ting helt slik som forventet ...

Denne boka koste jeg meg veldig med! Personskildringene er humoristiske samtidig som alvoret ligger rett bak. Skildringen av et konformt forstadsliv der alle på død og liv må gjøre det "riktige" hele tiden og samtidig fjerner livsgnisten i sitt eget liv fordi det ikke er rom for spontanitet, er mesterlig! Dette er en bok jeg vil tro MANGE kommer til å falle for!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Fullførte boka seint i gårkveld! Slutten var sterk, gjorde noko med meg. Trur eg opplevde det som noko uventa, sjølv om eg fekk mine aningar.....
Miljøet er prega av tida - 50-talet, men problema mellom dei to kunne no ha vore kva tid som helst. Reint personleg hadde eg forventa eit anna innhald, veit ikkje heilt kva.....
Er enig med deg i at forfattaren får godt fram personane og dei ulike mennesketypene.
Trur eg må prøve å skaffe meg filmen, kanskje den kan gi meg nokre svar?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette en bok som "griper tak" i en, mye pga situasjonene som oppstår for de menneskene vi blir kjent med i boka. Jeg følte det lå en litt trist undertone i romanen.
Disse "vanlige" problemene de strir med er gjenkjennelige og er beskrevet av forfatteren på en mesterlig måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da fikk jeg sett filmen på DVD, ganske bra gjengivelse av tids-epoken den, og et typisk middelklasse ekteskap med forventninger om ekteskap og livet generelt som ble illusjoner som ikke gikk i oppfyllelse...fikk litt assosiasjoner også til The American Dream som ikke alltid realiseres så glatt i virkeligheten...men som jeg husker romanen fra mange år tilbake, så var nok den bedre enn filmen...(som vanlig)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er deifinitivt best! Det ble ikke det samme å se spesielt de stygge kranglene mellom ektefellene på film. Samtidig gjorde skuespillerne virkelig en hederlig innsats! Jeg likte filmen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er en av mine beste leseopplevelser hittil i år! Klarte knapt nok å legge den fra meg - kort sagt et Mesterverk! Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikkje lest romanen, men sett filmen og den er kjempegod, synest eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så også filmen først, før jeg leste boka, men syntes filmen var så bra at jeg hadde lyst til å lese boka også! Bøkene er jo (nesten)alltid best! Yates er en fantastisk forfatter og jeg gleder meg til å lese mer av ham! Håper flere av bøkene hans blir oversatt til norsk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir så glad hver gang noen oppdager denne perlen av en bok! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R