Vietnameseren Binh ankommer Frankrike på 30-tallet etter å ha tilbrakt noen år som byssegutt til sjøs. Det eneste han egentlig kan er å lage mat, og det faller ham derfor naturlig å gjøre dette til sitt levebrød.

Etter noen heller mislykte arbeidsforhold blir han ansatt som kokk hos damene GertrudeStein og Frøken Toklas, to meget eksentriske damer i 50-årene. De lever i et lesbisk forhold, og GertrudeStein er forfatter. Hundene Basket og Pépé lever et luksusliv sammen med dem.

Vi følger Binh gjennom de fem årene han tjenestegjorde hos Mesdames. Han observerer damene og deres gjester med stor interesse. På kjøkkenet tryller han frem de lekreste retter, og beskrivelsen av disse ga meg vann i munnen.

Binh er en mann med stor apetitt på det livet har tilby, rent bortsett fra det rent materielle som han eier lite eller ingenting av. Hans homoseksuelle legning bringer ham i kontakt med en mann hvis hensikter er skjult helt til det siste.

Gjennom tilbakeblikk til oppveksten i Saigon får vi kjennskap til Binhs sørgelige oppvekst, som endte med fullstendig frastøtelse fra den mannen han trodde var hans far.

Boka er så nydelig skrevet at dette må betegnes som stor litteratur! Innledningsvis var det litt tungt å få oversikten over hva som var hva, idet fortellingen var noe springende. Men etter dette tok boka virkelig av! Jeg anbefaler denne veldig spesielle boka på det varmeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hjertelig takk!! En bok full av gode "dufter" og skrevet så poetisk at det er en fryd. En vakker fortelling som fascinerte meg. Rett og slett en tiltalende og noe annerledes bok, ingen tvil at det er en sjarmerende og veldig god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jøss! Har du lest den allerede? ;-) Så morsomt at du likte boka! Da kom den virkelig til et bra hjem! He-he ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Knut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk Ottersen