I 1959 ble familien Clutter brutalt drept. I begynnelsen antar politiet at det må være noen som kjente familien som står bak ugjerningen. Uhyggen brer seg i lokalmiljøet. Noen tenker tom. på å flytte fra stedet, fordi man ikke kan være sikre på om morderne vil finne på å slå til igjen.

Noen måneder senere arresteres de to unge mennene Hickock og Perry. Disse to ble kjent da de sonet sin forrige straff. Det fremkommer under etterforskningen at drapene på Clutter-familiens medlemmer har vært svært så kaldblodig. Spesielt den ene av mennene kjenner over hode ingen anger. Begge ble ikke overraskende dømt til hengning.

Capote fulgte rettssaken og boka er basert både på intervjuer av folk som kjente Clutter-familien og gjerningsmennene. Det bygges opp en spenning i boka som er til å ta og føle på, og noen ganger fikk jeg mer følelsen av å lese en kriminalroman enn en dokumentar. Som vanlig skriver Capote svært godt, og han graver seg dypt ned i gjerningsmennenes syke sinn.

Bjørn Sunquist leste med stor innlevelse og intensitet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Og av biografien"Mockingbird" om forfatterinnen Harper Lee går det frem at Harper Lee bistod sin barndomsvenn Truman Capote i arbeidet med "Med kaldt blod". (Harper Lee utga som kjent suksessromanen "To kill a mockingbird", norsk tittel "Drep ikke en sangfugl".) Hun dro ned til Sørstatene sammen med ham, ble der nede i flere måneder og hjalp ham med å intervjue befolkningen, inklusive sheriffen og hans folk, samt undersøke åstedet for drapene. Senere overtalte han henne til å dra ned til Finney nok en gang sammen med ham, fordi sheriffen og andre kontakter etter å ha vært svært kommunikative under det første oppholdet til Capote og Lee, nå hadde utviklet en motvilje mot Capote som han trengte Harper til å snu. Om jeg husker riktig var hun også med på å intervjue de to gjerningsmennene, men hun orket ikke å overvære henrettelsene. Hun skal ha vært meget dyktigere til å knytte kontakter og oppnå tillit enn Capote var, og visstnok var det hun som skrev ut store deler av bakgrunnsmaterialet. Men Capote unnlot å nevne hennes innsats da boken kom ut, noe Harper Lee skal ha tatt seg nær av, samtidig som hun mente at det var karakteristisk for ham.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa