Finns sikkert allerede en diskusjon for dette..
Men vil høre desidert.. Hva folk syns om henholdsvis Kindle.

Har kikket litt på Kindle 4. Men er den like bra som Kindle 3? I bunn og grunn.
Også har jeg kikket på Nook Simple Touch med glow.. Noen som har den?

Står og skal kjøpe meg lesebrett.. Og ønsker gjerne og høre fra folk som har en av disse slagsene.. For og finne ut av hvilken jeg skal velge..

Eller om dere har en super lesebrett.. Som dere absolutt vil anbefale.. Så tar jeg gjerne i mot tips.. Men gjerne ordentlig svar på ups and downs..

Selv eier jeg pt. en Samsung Galaxy Tab. (første av slagsen) Den er helt kanon, du kan bruke den til alt.. Jeg kan ha både Kindle app, egne bøker, lydbøker, se film. Gå på nett osv.. er ikke det den ikke kan.. Anbefales på det sterkeste :)
Man skal bare passe på og ikke miste den i bakken som jeg desverre gjorde en gang.. Hvilket medførte at noe har skjært seg i ladnings greia.. Så noen ganger står det fullladet, mens 2 min et. slår den seg av fordi den er tom for strøm.. dette kan skje selv etter den har stått flere timer til ladning :/
Elsker Samsung.. Og kunne tenkt meg og kjøpt en Samsung Galaxy Tab 2.. Men for meg syns jeg de ligger litt i dyreste laget.. Og gidder ikke pådra meg ny nedbetaling, nå som jeg akkuratt har blitt ferdig med denne..
Men utrolig tip top og lese bøker på :)
Og perfekt til ferier.. For du kan medbringe den i stedefor Laptop..

Men som sakt.. Søker andre tips.. :D

Håper noen vil hjelpe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg har papercaster, kindle og iPad. Elsker kindlen min men favoritten er iPad siden jeg ikke er avhengig av lys for å lese på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er papercaster?

Ja det var det som var greit med Galaxyen min også at det var lys på skjermen..
Men har liksom ikke lyst til og bruke fullt så mange penger igjen.. Så vil se om finns nesten like bra alternativ, men billigere :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Papercaster er et lesebrett du blant annet får kjøpt hos Norli bokhandlene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, jeg veksler mellom Kindle 3, Ipad og Iphone. Og for tida leser jeg faktisk mest på iphone, - jeg er en av få (?) som faktisk liker bakgrunnsbelysning. Kindle'n har jeg ikke brukt så mye, men synes den er grei nok,- batteriet har lang levetid og jeg har wifi på den. Har hørt mye positivt om samsung, men Ipad mini kan kansje være et alternativ?

Ellers vil jeg anbefale bloggen:http://ebokhyllami.blogspot.no/, hvor mange lesebrett er evaluert, og hvor du finner mange andre gode tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg er kanskje ikke en rette til å svare på slike tekniske saker. Jeg fikk mitt første datakurs rundt 1990, og i følge min datatekniske sønn så befinner jeg meg der ennå.
Har lenge fablet om å kjøpe meg lesebrett noe som ble gjort for få uker siden. Jeg valgte meg nyeste utgave av iPad og er meget godt fornøyd med denne. Har ikke lest så mange bøker på den ennå, men den er fin til å søke på Internett, mailskriv osv, bruker nå bare den når jeg er på bokelskere.no. Nå da jeg har et midlertidig øyeproblem og skal være forsiktig med lesing, fungerer den meget bra. Dette er hva jeg mener og etter å ha satt opp en liste over hva jeg ønsket, tilfredsstilte denne det meste. Mye er bra, valgets kvaler er det verre med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva du trenger avhenger helt av hvordan du vil bruke det.

Selv skaffet jeg meg et Sony lesebrett for en god stund siden. (PRS650, om du vil ha merkenavnet).

Min tanke med kjøpet var:
- lang batteritid
- trenger ikke farger, jeg skal lese bøker
- trenger ikke internett eller nettverkstilgang, siden ingen av papirbøkene mine har det.
- mulighet for flere ulike filformater
- mye lagringsplass

Resultatet etter.. ett? to? års bruk:
- batteritiden er perfekt. Jeg lader opp maksimalt en gang i måneden, og jeg leser hver dag. Og jeg slår aldri av lesebrettet
- savner ikke farger, dette "flytende blekket" de bruker er mer enn bra nok.
- SAVNER ikke akkurat nettverkstilgangen, ut over at det av og til kunne være greit å sende bøker til lesebrettet uten å behøve å finne det frem og koble det til. (Måtte jeg uansett funnet det frem for å sette det i "mottaksmodus", men sluppet kabeltilkobling? For når jeg først sitter med brettet i hånden, så koster det meg ikke mye å plugge det i maskinen....)
- jeg vet jeg har mulighet for flere filformater, men jeg bruker bare epub-formatet. Bøker i andre format konverterer jeg før jeg legger det på brettet.
- jeg har 2 ekstra kortplasser på lesebrettet, en for standardkort jeg også kan bruke i pc'en og en for sonys egne spesialkort. Men jeg har så langt lagret alle bøkene rett på internminnet.
- det har aldri vært aktuelt å lese på pc'en, men jeg reiser med både lesebrett og bærbar pc

Konklusjon:
- skal du lese bøker, trenger du ikke fargeskjerm. Med en svarthvit skjerm varer også batteriet lenger.
- idag er det kanskje greit å ha muligheten til å bruke brettet trådløst på netverk/internett, men det er fremdeles ikke en nødvendighet
- merke er sannsynligvis ikke så farlig. De har ulike filpreferanser, men det finnes utmerkede programmer der ute for å konvertere mellom formatene.

Men det er for meg.
Jeg bruker bærbar pc til jobb, jeg skriver touch, jeg trenger et tastatur. (Tanken på å skrive dette innlegget her uten tastatur får meg til å fryse på ryggen.)
For meg er altså lesebrettet en bærbar bok (kjempestor bok, akkurat nå har jeg over 100 bøker på brettet), og ingenting annet.

Hvis du:
- aldri er mange timene unna en strømledning
- ikke får panikk om du slipper opp for strøm på flyturen
- ønsker å gjøre annet enn bare å lese på brettet, og ikke er AVHENGIG av et tastatur
så skal du kanskje kjøpe en pad av ett eller annet slag.

Hadde JEG vært i den situasjonen, ville jeg valgt et av "multifunksjonsbrettene" hvor du kan ha bare brettet (og litt kort batteritid) og feste et tastatur (med ekstra batterier i) og få en "nesten pc". Men her er det nok "vil ha tastatur" som slår igjennom igjen;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

FindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås