Grusom og tragisk roman om mobbing, manglende foreldretilstedeværelse, manglende støtteapparat. Allikevel en god roman, spennende og godt fortalt, fint driv i fortellingen. Rørende å lese om søskenkjærligheten, men trist å se hva en ungdom må ta ansvar for når foreldrene ikke er tilstede i barnas liv.

Havmannen er en flott roman, men samtidig litt overnaturlig og spesiell. Finnes havmannen, har han slike krefter som boka skriver om? Eller er Havmannen bare en drøm og ønsketenkning, som løser problemet, eller som brukes som et alibi for offerets egne handlinger? Ikke lett å si.

Uansett, dette var ei god bok, og jeg leser gjerne mer av Vallgren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja denne boken kommer til å sitte lenge i meg. Jeg hadde klump i halsen mot slutten og noe av det som grep meg så var det inderlig nære søskenforholdet mellom Robert og Nella. Jeg liker vanligvis ikke bøker som går for langt bort fra virkeligheten, men jeg synes Vallgren på en utrolig fin måte klarte å balansere dette, så jeg ble helt fengslet av historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie