Denne boka er Konge! Eller Dronning! om du vil :-)
Hvis du ikke har lest noe av Martin før, så anbefaler jeg at du begynner med I Vargens Tid, da det er såpass mange hovedpersoner at man fort detter av lasset hvis man starter midt i. Dette er del to av bok to. Martin skriver såpass store mursteinsbøker at Vendetta forlag har valgt å dele dem opp. Men ikke bli bekymret av det. Bøkene er lange, men når du når slutten så er det ingen tvil om at de ikke er lange nok :-)
Skal ikke røpe så mye av historien, men handlingen er satt i Westeros, hvor det er krig om å være konge, samtidig så er det noe skummelt som foregår langt i nord. Det er mye bedre om man leser det selv.
Plottet er ikke så veldig originalt hvis man leser mye fantasy, men det er veldig godt gjennomført. Detaljrikdommen er enorm, og Martin er heller ikke redd for å vise de mer lugubre sidene av et middelaldersamfunn. Verden virker levende og ekte, man føler faktisk at dette stedet kan eksistere.
Har tenkt litt på hvorfor akkurat Martins bøker er så mye bedre enn andre, lignende fantasy-serier. Jeg tror det må være følelsene. George R. R. Martin har en egen evne til å få leseren til å leve seg inn i bøkene og føle for karakterene. Jeg blir virkelig glad når ting går godt, eller fryktelig lei meg når noen dør. Jeg føler virkelig stolthet når favorittene mine overvinner en stor utfordring. Jeg kan til og med få ulidelig lyst til å brøle til boken "Hvorfor i helvete er det ingen som tar livet av den jævla xxxxx?!". Det er de bøkene som får deg til å føle noe, både på godt og vondt, som er de beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckKaramasov11