Hvis du vil bli forfatter, ikke les denne boka! Okei, kanskje du kan finne et tips eller to, men det boka først og fremst formidler er forfatternes smerte ved å skrive, samtidig som de opplever det tvingende nødvendig å nettopp skrive.

Dette kommer særlig godt fram i intervjuene med Per Petterson og Jon Fosse. Begge jobber fram bøkene sine setning for setning uten noen overordnet plan eller nøye uttenkt plot. Det er skrivearbeidet og hver enkelt setnings skjønnhet og nødvendighet som møysommelig etablerer tekstmassen som til slutt blir en roman. Å lide seg gjennom et slikt arbeid i 2-3 år for å skape 200 sider tekst må i sannhet være en prøvelse.

Det er selvfølgelig forfattere som jobber helt annerledes (f.eks Kjærstad og Gert Nygårdshaug), men det er setningsforfattere (Petterson/Fosse/Solstad ) som gjør litteraturen litterær, men det kommer altså fram gjennom betydelig kraftanstrengelser. Du er herved advart!

Brenner gjør for øvrig en utmerket formidlingsjobb - som vanlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har kjøpt denne boka og gleder meg virkelig til å lese den. Må nok innrømme at det er noe gryende i meg som lengter etter å skrive et eller annet en gang, og at det var derfor jeg kjøpte denne boka. Har for øvrig lest så mye om skriving og smerte at ingenting kan overraske meg, tror jeg .... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar h