Jørgen Jelstad forklarer de ulike grunnene til at ME/CFS for det meste har blitt sett på som en psykisk sykdom i Norge.

Skulle gjerne sett at boken inneholdt mer informasjon om symptomene som utgjør ME/CFS for å bedre vise forskjellen mellom f.eks. ME/CFS og depresjon – det eneste jeg fant var at de med diagnosen lider av utmatthet og har smerter – jeg har selv en mor med ME og hun sliter med langt flere ting en utmatthet og smerter.

Synes også at boken bærer preg av å være skrevet av en journalist, og får ofte inntrykk av at forfatteren er ute etter å 'ta' noen. Savner flere synspunkter og begrunnelser fra den andre siden av debatten.

Til tross for alt dette er denne boken alikevel godt skrevet og tar opp et viktigt tema. Fortjener mer oppmerksomhet enn det den har fått.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Som deg savnet jeg og litt mer om hva det å ha ME faktisk går ut på, spesielt de forskjellige gradene av ME. I denne boka har han valgt å fokusere på de sykeste, det hadde vært fint om han også hadde fokusert på de som ikke er 100 % sengeliggende. De fleste som er rammet av ME er oppegående i perioder, selv om de ofte er husbundet, hadde han også tatt med disse hadde det gitt ett mer nyansert bilde av ME. Symptomene varierer veldig fra person til person, allikevel burde de symptomene alle har felles bli nevnt, som kognitive problemer, hodepine, søvnproblemer, influensafølelsen og matintoleranser for å nevne noen.

Er enig i det du skriver og det er en veldig viktig jobb Jørgen Jølstad har gjort, han har gitt sin stemme til de sengeliggende og deres pårørende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage