Min første bok av Joyce Carol Oates, men jeg tror neppe det blir den siste! En voldsomt sugende fortelling om en tysk immigrant som kommer til USA i mellomkrigstiden. Voldsom beskrivelse av hvordan en familie som ikke kan språket kan overleve i 30-årene. Deres liv i USA blir satt i voldsom kontrast til deres tidligere liv i Tyskland. Foreldrene greier ikke overgangen og får ikke nok hjelp og ungene får en dårlig start på livet. Fortellingen er full av undertoner og hemmeligheter og boken er fabelaktig skrevet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Ser frem til å lese denne, bestilt den nå. Jeg leste Niagara og falt fullstendig for denne forfatteren. Ser at du også har lest den og gitt den terningkast 6, så da er vel denne i samme klasse....gleder meg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bare å glede seg. Oates er en fantastisk forfatter!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat avsluttet lesingen og savner Rebecca allerede! Vi fikk vel på et vis vite "hvordan det gikk til slutt", men boka var full av gåter jeg gjerne skulle hatt svar på. Hjerteskjærende beretning om en hovedperson som bevisst velger bort sin egen identitet - og ved veis ende øyner et syltynt håp om å ha funnet noe av seg selv igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Likte godt boka, men ikke overbegeistret over slutten. Synes ikke den kom helt opp mot Niagara etter min mening, men Oates skriver veldig bra og jeg har også blond stående, gleder meg til å se hva jeg synes om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slutten var jo ikke til å bli glad av, men jeg syntes den sto i stil til hele historien. Oates er visselig ingen feelgood-forfatter. Blond var også vond å lese, men jeg tror det er veldig mye sant i den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette innlegget skulle jeg ønske det hadde vært en spoiler på - jeg var ikke forberedt på å få vite alt det der om handlingen i boken - og til og med om slutten! Jeg liker at historien folder seg ut for meg under lesingen av boken - uten at jeg har så mye formening om hvilken vei fortellingen vil dreie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest i gjennom innlegget mitt igjen. Er enig med deg. Beklager så mye. Skal prøve å skjerpe meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Astri, jeg håper du fortsetter å kommentere og diskutere bøker, altså! Da jeg skrev det jeg skrev, var det ikke for at du skulle ta bort hele innlegget. Men det var en liten lettelse å høre at du skjønte hva jeg mente - jeg har lyst til å lese Gravedigger's Daughter, forstår du - og ha flest mulig "overraskelser" i vente! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for advarsel! Jeg har boka og vil ikke møte den for forberedt:) Det har ikke noe med denne tråden å gjøre, men jeg savner også spoiler på bokomtaler/ innlegg som er rene handlingsreferat.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er i et lite dilemma her: På den ene siden vil jeg gjerne diskutere bøker, og da ønsker jeg også diskusjon av innholdet. På den andre siden skjønner jeg jo godt at de som ikke har lest den aktuelle boka, kan bli litt frustrert når sentrale temaer blir avslørt.

Sjøl er jeg veldig forsiktig med å se på diskusjoner av bøker jeg har tenkt å lese, nettopp av den grunn, og jeg prøver også å vise måtehold når jeg kommenterer ei bok. Men det blir av og til litt tannløse diskusjoner når det skal være på den måten. Spoiler er jeg ikke særlig glad i. Vi har jo nå fått en ny mulighet til å gå i dybden, med kategorien "Omtaler", men jeg ser ikke for meg at diskusjonene vil foregå der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig. Jeg synes de beste anmeldelsene i avisene gir en analyse av romanen og en pekepinn på tema/handling. Rene handlingsreferat er noe annet og minner mer om skoleoppgaver der noe av poenget er å se om eleven har lest og forstått og evner å gjengi. Under bokomtaler synes jeg avisanmeldelser kunne være et forbilde ( selvsagt utført av glade amatører uten store prestasjonskrav og på vårt eget vis:). Under diskusjoner synes jeg spoiler er det beste alternativet til nå dersom en vil diskutere handling. Selvom det nye systemet gir mulighet for å oppsøke omtaler før en leser boka og diskusjoner etter en har lest boka.

En liten avsporing til slutt: den verste avsløringen av en slutt jeg har blitt utsatt for var i TV-serien Seinfeld og førte til at jeg avbrøt Anna Karenina. Den var full av tunge russiske navn for en ung sjel og som om ikke det var nok ble også spenninga borte:) Jeg ble også litt snurt da jeg underveis i Mobergs utvandrerserie fikk slutten her inne. Dertil med antydning om at dette ikke var en spoiler fordi det var en klassiker "alle kunne" og slutten lå så opp i dagen at en skulle være noe treg for å ikke oppfatte det.....hehe;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk spolert Kristin Lavransdatter - nå har jeg glemt hvordan, men jeg leste hele verket for første gang, og i en avis eller på radio ble tilfeldigvis boka nevnt og slutten røpet. Det ble på en måte til at jeg jaget gjennom siste bind i påvente av disse hendelsene som jeg visste skulle komme....og det ødela veldig mye. Det var nok også noen som mente at "alle" visste hvordan denne boka sluttet....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er einig i at i nokre tilfelle KAN det vere på sin plass med spoiler, spesielt om omtalen er svært detaljert eller om ein avslører for mykje av slutten i boka. Nokre tilfelle med spoiler verkar nesten unødvendige. Men ein god omtale gjer at eg blir interessert og får lyst til å lese boka.

Elles så opplever eg at no - som før - omtalane varierer frå to-tre ord til dei svært lange og omfattande......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I særklasse enig. Er svært bevisst på å unngå å gå i den fella selv når jeg skriver bokomtaler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie