Dette er ikke en av Irvings beste... Fryktelig pratsom, og jeg kjenner at jeg sliter med å bli engansjert av handlingen. Kanskje derfor den fremdeles ligger på nattbordet mitt, mens andre bøker stadig kommer foran i køen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Ga boka en "sekser" fordi den er jo godt skrevet. Men jeg syntes den ble veldig forutsigbar i sin uforutsigbarhet, i god Irving stil. Virket også litt "krampete" å dra inn alle typiske Irving trekk, som bjørner, hånd og direkte henvisninger til tidligere bøker, men han skriver jo himla godt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hva jeg synes. Det gikk tregt de første 300 sidene, men de siste 200 var jeg langt inne i universet, og koste meg der. Synes nok handlingen er litt springende, og livene litt lite engasjerende. Spesielt tiden i Boston får meg til å trekke litt på skuldrene. Oppramsende og uinteressant. Forholdet mellom personene fra Twisted River er det mest engasjerende. Himmeldamen er en typisk Irving-person, men det kunne vært mer handling og Irving-fortellinger rundt henne og Danny. Nå ble det mest en happy ending. Totalt sett gir jeg tommel opp-vurdering, under forutsetning av at man kjenner Irving fra før. Dette bør ikke være et første møte med forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er min første Irvingbok...har ved et uhell bestilt den i lydbokklubben og tar den som "hørespill" på kveldstid. Og det må jeg si: dette fungerer bedre enn den kraftigste sovemedisin. Så langtekkelig og omstendelig! Er dette typisk Irving?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NEEEEIIII!!!! Uffda - så synd hvis dette blir ditt eneste møte med en ellers ganske så brilijant forfatter! Når Irving er på sitt beste, så er han virkelig god! Jeg husker at jeg leste både "Hotell New Hampshire", "Siderhusreglene" og ikke minst "En bønn for Owen Meany" med stor glede! Også "Garps bok" slukte jeg, men den er noe spesiell - lurer på om jeg hadde likt den like godt i dag? Prøv igjen, du - gjerne på en av de over nevnte titlene. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde et ønske om å være evig svoren Irving-fan til verdens ende... meeeen, jeg må for min del innrømme at det tjueførste århundrets Irving så langt ikke kan sammenlignes med 1980-og 90-talls-Irving. sukk

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes det er hans beste på lenge! Da den fjerde hånden og Til jeg finner deg aldri tok av for min del synes jeg denne boken har den perfekte Irvingske miksen av surrealisme, fortellerkunst og karakterer en blir glad i. Jeg slukte den på fire dager, men angret meg da jeg var ferdig - skulle gjerne kost meg med den lengre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har nå fullført "Siste natt i Twisted River" og er enig i at dette er langt fra den beste boken til Irving. Jeg sleit med konsentrasjonen, og den blei også liggende lenge på nattbordet før jeg tok tak i den på nytt. Persongalleriet er Irvings, men denne historien er springende. Jeg har også tenkt på om oversettelsen ikke er av de beste. Skulle nok lest den på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den (eller deler av den...) på engelsk, jeg. Det hjalp ingenting!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var godt å høre. Da gjorde det ingen ting at jeg leste den på norsk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som flere her nevner er det mye i persongalleri og temaer som fins i tidligere Irving-romaner. For meg virker det som han helt bevisst har "lessa på" med diverse temaer han har brukt tidligere, og slik han gjør det syntes jeg det fungerte svært bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med den nå, og sliter forsåvidt ikke med motivasjonen, men kjenner at jeg synes det blir mye variasjoner over samme tema. Bjørner og internatskoler er vel ikke helt nytt stoff i en Irving-roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe helt annet.. Er ikke boktittelen oversatt feil? Last night in Twisted River burde bli til Sist natt i T., ikke Siste natt. Siste natt henspeiler jo til DEN siste natten, mens sist natt var natten i går..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boktittelen er perfekt den. Den siste natten i Twisted River er jo den natten som får hele resten av livet deres til å bli slik det ble :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, der har du en oversettelsesfelle! Har ikke lest boken ennå, så jeg kan ikke uttale meg. Men hvis den refererer til en bestemt kveld/natt så er jo oversetteren på ville veier!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan relatere veldig til det du skriver! Forventingene mine var knallhøye etter Until I find you, som jeg synes er blant hans beste. Det er noe som skurrer i handlingen i Last Night in Twisted River. Klarte ikke å relatere til karakterene, noe som vanligvis ikke er noe problem hos Irving. Kjentes ut som han gjentok seg litt for mye og surfet litt på standardelementene sine (bjørn, New Hampshire, tap av familie, overgrep og ensomme mannfolk).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forskjellige opplevelser, jeg likte den veldig godt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte han derre Kethum-fyren veldig godt, og synes boka kom seg litt på slutten, enig med en del av dere som skriver den er litt umotiverende til tider. Ble også litt forvirret av "tidsreisene" hans, men dette er kanskje typisk Irving? Har ikke lest noe av han før, men alt i alt en helt OK bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt dette er meget interessant, for jeg begynte på boken i sommer og pleier å like Irving riktig godt, men denne er altså blitt liggende igjen i sommerhuset og jeg kom aldri lenger enn rundt 50 sider. Jeg synes han har noen bøker som er helt i særklasse og andre som ikke helt når opp. Mine favoritter ved siden av Garps bok er Siderhusreglene, En bønn for Owen Meany og Enke for et år. Neste sommer kanskje...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30