Robb Bell er en utrolig god forteller og har en engasjerende måte å skrive på som er lett og lese, lett og forstå og lett og la seg rive med av. Det er lett å like svarene, men er de rett å like?

Dessverre så gjør det at han heller ikke skriver så veldig teologisk korrekt og abstraherer bort mange av de viktige tingene i bibelen. Temaene han tar opp i boken er skrevet om i bibelen mye mer enn det han prøver å formidle, og ikke minst hele kirkehistorien forkynner om at bibelens historie er mye større enn det Rob Bell får det til å være - selv om de ikke er så annerledes enn det vi hører om i kirken til vanlig.

Har du lest denne boken og føler den var skikkelig bra og bibelsk, så bør du lese blant annet bøkene "erasing hell" av Francis Chan (som forklarer litt mer rundt Rob Bell, og Universalismens, sitt syn om helvete og tanken om at alle kan bli frelst) og "God Wins" av Mark Galli som gir et mer helhetlig, ortodoks og rett svar på de mange vanselige spørsmålene som Robb Bell spør og gir et relativt overfladisk og ofte feilaktig svar til i sin bok.

I utgangspunktet ville jeg gi et bedre terningkast til boken fordi jeg ble engasjert. Jeg elsket at Rob Bell stilte spørsmål og gikk i gang med å svare på spørsmålene på den måten han gjorde - men Jeg måtte justere ned karakteren noe etter hvert som jeg lot budskapet synke og leste i bøkene til Chan og Galli om hvor mye Robb Bell faktisk ikke tar opp, hvor mye som ikke er egentlig bibelsk som han vil ha det til, og hvordan de gode nyhetene er mye bedre enn det Bell vil ha oss til å tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Interessant lesning. Godt mulig jeg skal lese denne en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R