Dette var min aller første bok av Neil Gaiman, men jeg kan ikke helt si at jeg falt helt pladask. Jeg synes historien var relativt kort, på ca 300 sider, da det er mye som skal fortelles på disse sidene. Historien er i og for seg spennende, men jeg kom liksom aldri helt inn i det. Kanskje jeg skulle ønske den var mer detaljert enn det den var, eller så skyldes det kanskje at jeg har blitt litt rusten i mine engelske leseferdigheter?

Boken er inndelt i 8 kapitler, hvor hvert av dem forteller hver sin historie og hendelser hovedpersonen Nobody (eller Bod) erfarer. Han vokser opp på en kirkegård i England, hvor han blir tatt vare på av spøkelser. De underviser ham i spøkelsenes kunster, men gir ham også opplæring i "vanlige" skolefag som lesing og skriving. Bod går i gjennom både farer og ikke fullt så farlige opplevelser. Han forstår at han er annerledes, men ser ikke ut til å plaget noe stort med det. I alle fall ikke før han må miste en venn på grunn av hvem han er og hvor kan kommer fra.

Jeg skulle gjerne blitt bedre kjent med både Bod og spøkelsene rundt ham, og jeg skulle gjerne sett at de forskjellige historiene Gaiman skriver Bod i gjennom kunne vært litt lenger og detaljert. Jeg sitter igjen med følelsen av at jeg ikke ble godt nok kjent med hovedpersonen og hans omgivelser. Likevel synes jeg forfatteren har skapt et fint miljø med noen fine og interessante karakterer - men jeg skulle altså gjerne blitt litt mer kjent med de. Derfor nådde ikke The Graveyard Book helt til topps hos meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Les Neverwhere, fortrinnvis på engelsk og la deg fortrylle :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailaChristoffer SmedaasStian B. HopeTanteMamieAnne Berit GrønbechNinaMads Leonard HolvikGjermund HaugeBjørg RistvedtTine SundalgretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn SKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli Hagelund