En passende uttalelse fra en mann på 54? Og hva har dette med litteratur å gjøre?

Jo, dette begrepet har så absolutt relevans når det gjelder vårt forhold til bøker og lesing.

Jeg får av og til inntrykk av at det gjelder å lese så mye som mulig på kortest mulig tid. Samtidig kan jeg av og til få inntrykk av en desperasjon over alt man ikke rekker å lese. Og en enda større fortvilelse dersom leselysten forsvinner.

Derfor mener jeg i disse rolige sommertider, før jobb- og skolestress inntar livet for alvor, at overskriften kan være et motto vi tar med oss i ørelappstolen, på stranda eller på trikken. Ta på deg joggedress, pysj eller ditt favorittpledd. Kos deg med boka du leser. Gap ikke for høyt. Du greier ikke å lese alt likevel. Og i verste fall går kjeven av ledd. Fortsatt god sommer!

Godt sagt! (29) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

HOVEDRENT

Mensker bør feje for hver sin dør.
forkyndte en visman fra Sabos.
Men det er da netop hvad alle folk gør,-
lad nu bare vær og skab os!!
Folk fejer pænt nok for hver sin dør,
men de fejer det hen til sin nabos.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Forsto ikke helt relevansen ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At alle bør passe på seg selv så ikke iver og entusiasme går over i stress og lesepress er jeg enig i.

Men vi må ikke kjøre ut i motsatt grøft og problematisere sunne og naturlige impulser. Ser man en fin bil får man lyst til å kjøre den, ser man en attraktiv mann/dame får man lyst til å bli bedre kjent, og hører man om en interessant bok får man lyst til å lese den. Og man får jo høre om mange interessante bøker her på Bokelskere.

På samme måte er det naturlig med en liten sorgreaksjon når en aktivitet man er glad i ikke lenger er samme kilde til glede. En musikkelsker depper når stereoanlegget går i stykker, en ung viril mann depper når impotensen kommer, og du og jeg depper når vi blir forkjøla og det ikke smaker noe av mat eller vin.

Å bli litt nedfor når noe er ugreit er en del av mekanismen bak det å kunne nyte for fullt når alt fungerer. Man skal kjenne at man lever!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Albert Åbergs bestemor sier at det er fint at det ikke er bursdag hver dag (selv om Albert selv er lei seg når det ikke er flere pakker å pakke opp). Mitt motto i denne sensommertiden er enkelt. Grip dagen og joggedressen. Og følg Politimester Bastians instruksjoner. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk. Takk for påminnelse. Noe man bør tenke over. Selv leser jeg sakte og blir innimellom frustrert over alt jeg ikke rekker. Men har jo ingen grunn for å stresse med dette. Bedre å kose seg med den boka jeg leser der og da.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

DANSK MOTION

Den slankekur
en dansker gerne tager
i håbet om
at blive let og mager
er søndagsturen
til kvarterets bager
samt turen hjem igen
med flødekager.

Piet Hein

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl