Det er kun en forfatter jeg elsker, og det er Le Clézio. Jeg trodde jeg ikke likte de nye bøkene hans, men så leste jeg denne. Ble ferdig med den i går, begynner å lese den på nytt i dag. Dette har aldri skjedd før, men jeg må lese den en gang til med én gang før jeg klarer å si noe om den, det var alt for mye å tenke på og å føle på til å klare å være ferdig med den etter bare en gjennomlesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Ja, boka var svært bra!

Svært nøktern og lavmælt, så det tok litt tid å komme inn i den. Men etter hvert ble jeg sugd inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken har jeg satt på ønskelisten. Kjenner ikke til forfatteren fra før. Men den suggererende tittelen, og din og Ajiniakra's knappe omtale har vekket min nysgjerrighet. Takk skal dere ha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper du ikke blir skuffet! Det er ikke alltid mine anbefalinger slår an hos andre, men det hadde jo egentlig vært kjedelig om alle likte det samme.

Jeg har også lest et par andre bøker av den franske nobelprisvinneren. Jeg likte de også, og kommer nok til å lese enda mer av han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ved å prøve noe nytt vi utvider vårt repetoire :-))
Takk for din omtanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hiver meg med jeg også! Jeg synes denne var god, men vil slå et slag for Gullfisken og den svært korte boka Afrikaneren av samme forfatter. Jeg synes de var svært gode.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har notert meg disse to også.
Når jeg titter litt rundt, ser jeg at jeg har vært borti forfatteren før. Begynte på Vanære, rett etter nobelprisen tror jeg det var, men kom av en eller annen grunn aldri gjennom den... Ser at den får udelt gode omtaler av bokelskere, mens kommentarene på de andre, er mer variable.
Jeg har i det hele tatt lest svært lite fra Afrika. Skal være obs på Le Clézio! Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan glede deg litt ekstra for Vanære er skrevet av en annen Nobelprisvinner, Coetzee:) Han er en av mine favorittforfattere! Et sted å begynne kan jo være Barndom, Ungdom og Sommer som er delvis selvbiografiske. Han skriver ikke veldig lange bøker. For meg er de ofte slik at jeg er veldig "i dem" når jeg leser, men har vanskelig for å gjenfortelle. Jeg føler Coetzee er en forfatter som forstår vesentlige sider ved menneskenaturen og evner å formidle det. Egentlig burde han vært med under tråden om ensomhet, om han ikke alt er det:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff da, må ha blingset... der ser du hvor "på jordet" jeg er...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å få orden i eget hode måtte jeg google disse to. Og i tillegg til relativt like navn er de også forbløffende jevngamle - født med 2 måneders mellomrom våren 1940. Coetzee er sørafrikaner, nå bosatt i Australia og fikk nobelprisen i 2003, mens le Clèzio er fransk og fikk prisen i 2008.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er bare bra- jeg er glad for at det er to "Cer" og ikke en, som skriver gode bøker:) Fellestrekkene skal jeg ikke begi meg inn på utover at begge skriver forholdsvis kort og ofte er hovedpersonene preget av ensomhet eller fremmedgjorthet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper også at du liker den! Farlig med forventninger... ;) Hvis du liker noveller har han to novellesamlinger (Noveller 1 og Noveller 2) som jeg i alle fall liker veldig godt, de var det første jeg leste av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H Helseth