Magnetisøren Meisner reiser rundt i Europa og helbreder kvinner. Ved hjelp av det han hevder er moderne legevitenskap og en-til-en behandling, eller svært eksklusive gruppeseanser, kurerer han damene for lidelser vi i dag ville kalle for psykosomatiske sykdommer.

Meisner er ikke populær blant legene i de byene han dukker opp og naturlig nok blir han kasta ut av byene og han blir forfulgt.

Historien om Meisner er også en reise i Europa og det er en beskrivelse av samfunnsforhold i datidens Europa. (På slutten av 1700-tallet.)

Dette er en roman som er bygget på virkelige hendelser og virkelige personer. Dette er noe Enquist virkelig kan!

Enquists store styrke er språket og oppbygginga av historien. På lydbok kom språket hans virkelig til sin rett og jeg koste meg virkelig.

At det har tatt nesten 50 år før denne boka kom på norsk gjør ingenting. En klassiker er en klassiker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol