Har hørt mange godord om denne forfatteren, men har hittil bare lest denne boka av ham, og er ikke overbevist. Boka er forsåvidt grei lesing men personlig synes jeg handlingen er en anelse platt, skildringene litt forutsigbare og nesten klisjéfylte, og en i utgangspunktet spennende bakgrunnshistorie som kunne bidratt med krydder og dybde, blir bare såvidt skissert i "mystiske" ordelag - ikke nok til å vekke MIN nysgjerrighet. Alt i alt en bok som med fordel kunne vært litt lengre, litt dypere og med litt mer handling, for å utforske et interessant emne litt mer enn den greier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei, Ruthie! Anbefaler å lese The Great Gatsby, om du ikke allerede har gjort det. Uten å spolere for mye, kan jeg si at South of the Border, West of the Sun og The Great Gatsby har ganske mye felles. Håper dette kan gi deg litt mer innsikt i South of the Border, og forsåvidt også The Great Gatsby. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg hørt dette mange ganger, men da jeg leste South of the Border slo ikke dette meg i det hele tatt (enda The Great Gatsby er en favoritt). Jeg tror jeg må lese den en gang til med dette i tankene.

Edit: Etter å ha tenkt meg om litt har jeg funnet ut at jeg leste South of the Border FØR jeg leste Gatsby, faktisk. Så da er det kanskje ikke så rart. I'll see myself out.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest The Great Gatsby ja, for en stund siden, og ser helt klart fellestrekkene. Likte likevel The Great Gatsby bedre enn Murakamis bok, hvorfor vet jeg ikke helt men følte den var litt ærligere og mindre "snirklete" i stilen.

Kanskje er ikke denne typen "romantisk litteratur" noe for meg, rett og slett? Isåfall er det litt modig av meg å "anmelde" en slik bok, hehe, men det er jo lov å prøve seg :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle har rett på sin mening. :)

En av grunnene til at jeg tror South of the Border er The Great Gatsby, bare plassert i den moderne verden hvor alt er uoversiktelig og ingenting gir mening, er at Murakami skriver South of the Border i en helt annen stil enn han pleier, og at stilen i South of the Border ligner umiskjennelig på den i The Great Gatsby.

Selv koste jeg meg masse med South of the Border, men om du ikke likte den, vil jeg anbefale deg å gi han en sjanse til, siden den er såpass atypisk. Om du, som du sier, ikke er noe glad i romantisk litteratur (som Murakami skriver en god del av, hehe) vil jeg anbefale deg å prøve Trekkoppfuglen, som er en av de, om ikke den mest kritikerroste romanen hans. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vIdaellinoronilleKay NilsenKristineLailaReadninggirl20vaskeklutIngunn SLeseberta_23Bjørg Marit TinholtJulie StensethKaren RamsvikTrygve JakobsenAnn ChristinRune SEster SLabbelineMorten BolstadEivind  VaksvikAnjaAud- HelenBjørg L.Marianne KesselLilleviKjartanDolly DuckAvaElisabeth SveeStine SevilhaugHelena EAud Kristine JohnsenSynnøve H HoelSiljeLeseaaseHeidi Nicoline ErtnæsTorill Elisabeth RevheimRandiAsiljehusmorLene Andresen