Deilig gammeldags roman med flott driv og romatikk i bøtter og spann. Her er helter og heltinner, skurker og slabbedasker. Nesten som et eventyr!

Daphne du Maurier skriver godt. Personskildringene er levende og troverdige, miljøskildringene likeså. Det er nesten så du kjenner den salte sjøsprøyten og krengningene, hører knakingen i skipskroget og stillheten i naturen. Også på det psykologiske er boken overbevisende. I tillegg så spennende at jeg knapt klarte å legge den fra meg.

Trenger du noe til lett underholdning, er Kaperen fra Bretagne førsteklasses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du Maurier er, sammen med Victor Hugo to gamle navn som tilsier at romanene holder høy kvalitet, om enn titlene skulle være ukjent.

Du klassifiserer det som lett underholdning. Kanskje riktig det, men man får med så mye tidskoloritt på kjøpet at her er det mer enn ren underholdning å ta ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg, Oddmund. Du får mer enn "ren underholdning" - et tidsbilde, også når det gjelder kjønnsrollene. Takk for din utfyllende kommentar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar h