Aldri lest noe så besettende før. Nå skal jeg begynne på Fifty shades darker. Gleder meg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg undrer meg litt over hva som gjør den så besettende - også jeg er helt besatt av dem, dvs jeg har lest 50 shades og grey og venter de to siste i posten i løpet av noen dager. Det er på ingen måte avansert litteratur, men har noe over seg som fenger veldig. Greit med dampende sex og trøblete kjærlighetshistorie - det jeg lurer på er om det er alt den har å tilby. Jeg har vært inne på tanken om hvorvidt dette kvinne-elsket-så-høyt-av-mann-at-han-er-villig-til-å-reddes-av-henne-tematikken er med på å gjøre det så spennede. Bare noen tanker... Andre som har tenkt på hva det er som fenger så veldig?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boka enda, men har veldig lyst siden omtrent alt jeg har lest om den, er positivt! Likevel er jeg liitt skeptisk, i og med at det er hordevis med bøker i "denne" sjangeren nå.. det begynner å ta litt av, føler jeg. Eller er jeg helt på jordet? Noen ganger leser jeg bøker med hjertet, mens andre ganger leser jeg med hjernen. En bok kan jo være latterlig dårlig skrevet og klisjefylt men opplevelsen kan være enorm.. rart å tenke på! Tror nok forfatteren skriver veldig mye med tanke på å besette oss lesere, få oss til å bli...desperate etter å lese mer. Aner ikke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"En bok kan jo være latterlig dårlig skrevet og klisjefylt men opplevelsen kan være enorm..."

Veldig godt sagt, Ingvild! Jeg har alltid vært mer opptatt av innhold enn av stil. Forfattere som velger stil framfor innhold, blir for kjedelige for meg. Akkurat det samme synes jeg gjelder musikk. Har aldri skjønt meg på lyd-besatte mennesker som skal ha den mest fantastiske lyd i sine rådyre musikkanlegg. Jeg vil jo heller høre en bra sang på en mono reiseradio, enn en dårlig sang på siste modell fra Bang & Olufsen! Og jeg vil heller se en god film på min gamle tjukk-tv, enn en dårlig en på et topp hjemmekinoanlegg...

Det er noe med følelsen, historien, som griper - så kan man se forbi at det kanskje ikke kommer til å vinne nobelprisen :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hehe, jo, takk! :) Hyggelig å høre. (Ser nå at det faktisk ER veldig mange sterke reaksjoner på Fifty Shades of Crap (ja eh..!), og det er jo bra. Trodde hele verden elsket den triologien, jeg. Heldigvis er det IKKE sånn!

Hmm...litt uenig der. Er en bok veldig godt skrevet, språket er vidunderlig, hver setning er som et drops, DA er jeg fornøyd. Da koser jeg meg. Da får jeg lyst til å skrive. Men hvis språket er ufyselig mens innholdet og ideen til boka er kjempebra, blir jeg så....gåodfphkjlksghsflkgjsdkg. Sløst bort en god ide med sånn døll skriving? (Her har jeg et eksempel: Rubinrød-triologien til Kerstin Gier. Plotet er jo så BRA, serien kunne vært helt episk, men det latterlig dårlig fjortisspråket er bare blæh. Beklager..) Men så er jeg også enig med deg at en god sang er god uansett om den høres over et gigaanlegg i Oslo Spektrum eller på en antikk radio. Så sånn sett er innhold viktigere enn form. Men i litteraturen har jeg som sagt litt delte meninger om det!

Denne triologien har ikke det jeg kan kalle imponerende språk. Dessuten handler den jo egentlig om ingenting. Det er sex fra start til slutt, sorry kjære forfatter, men å lokke lesere verden over inn i bøkene dine ved hjelp av SEX.....eh, litt lettvint, kanskje?! Jeg blir flau av å være en del av menneskeheten som er så OPPHENGT i denne serien, jeg kan jo såvidt åpne en nettside uten en reklame om denne serien..... er vi virkelig så tafatte og lett"lurte"?? ;O

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er verken krav om innhold eller stil oppfylt, slik jeg ser det. Framstår mer som en ungdomsbok (tross innhold). Platt og dårlig språk, - og ja; ikke mye å bli pirret av heller. Jeg har prøvd to (!) ganger å lese den første boka, men har gitt opp. Jeg prøver definitivt ikke flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest serien og lurer på hvorfor i all verden jeg skal lese den... Frastøtes av nettopp det billige salgstrikset selve innholdet er, og det faktum at "alle" leser disse nå. Er de glemt om femti år? Sikkert... Så jeg innbiller meg at jeg ikke går glipp av noe. Eller gjør jeg det? Har noen et godt svar?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, nei.. du går nok ikke glipp av noe, bare den følelsen av å slå boka i veggen.. men den kan man jo få av mange bøker og.. Twilight for eksempel. Jeg tror nok ikke de er glemt med det første. Filmen skal jo filmes nå, og så er det resten.. Men om 50 år.. JA! tror det! om de ikke tar en nyinnspilling :P hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men skulle ikke det være likt seg?? Hehehe :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du går så definitivt IKKE glipp av noe! Jeg føler ikke jeg fikk igjen NOE for boka, kun en haug med negative tanker og nesten depresjon fordi den var så dårlig, full av overdreven sex og bare .. babbel. Ikke les!! Jeg angrer på at jeg leste den..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar... Da holder jeg meg til de bøkene jeg alt har handlet altfor mange av i år...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei du går ikke glipp av noe. Jeg leste første boka, den var grei nok. Ikke bra, men grei underholdning. Bok to ble bare for mye. Stønn og pes så fort hun ser han, alt de gjør er å drikke vin og ha sex, også må man ikke glemme at sexen er så overdrevet at det er til å bli kvalm av. Så etter 100 sider inn i bok to, så la jeg den fra meg og kjenner det er helt greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar du også, høres beklemmende ut. Jeg som blir flau på Mr. Beans vegne, tror jeg ville føle meg ille med disse bøkene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror det umulig forholdet, den umulige kjærligheten og alt det erotiske har mye å si for at disse bøkene har blitt så besettende. Jeg har i allefall ikke lest slike sex-scener i vanlige bøker før, dette er noe nytt og spennende, og noe som vi alle har godt av å lese om - tror jeg. Det er fint at man kan skrive om hva man vil. At dette også er akseptert litteratur og kan stå framme i en vanlig bokhandel. Det skal sies at jeg hadde sett for meg noe helt annet da jeg startet på fifty shades. Det ble jo lagt veldig stor vekt på at dette var veldig erotiske bøker, men sånn egentlig er jeg litt uenig. Det er bare lagt større vekt på den biten i disse bøkene. Egentlig er jo dette bare en veldig intens og kronglete kjærlighetshistorie om to stykker som er helt forskjellige, men likevel dras mot hverandre. Jeg leser fifty shades freed så sakte jeg bare klarer nå sånn at denne serien aldri skal ta slutt. Egentlig skjønne jeg ikke helt ennå heller, etter å ha skrevet alt dette, hva som gjør det så besettende. Det bare er det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heh, syns nå ikke det er så veldig mye KJÆRLIGHET i disse bøkene. Jeg vil heller kalle det porno.. og tror forfatteren hun klarer å "videreføre" kjærligheten til Bella og Edward (denne triologien er jo fan-fiction til Twilight)?!!!!! Det er fullstendig latterlig, jeg blir lei meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig i din karakteristikk i forhold til at det skal være veldig erotiske bøker - det er jo kjærlighetskronglinga som er det drivende elementet. Uansett - jeg koste meg med første boka og gleder meg til å få kloa i de to siste;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gidder du si noe mer sånn at nysgjerrigheten min virkelig blir satt på prøve?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har fått med meg ganske mange både positive og negative omtaler av disse bøkene, men ennå er ikke nysgjerrigheten min blitt pirret såpass at jeg har tenkt å lese dem. Hva som gjør disse bøkene så populære er meg en stor gåte, men som sagt jeg har ikke lest annet enn omtalene, så jeg skal ikke uttale meg..;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har heller ikke blitt fristet over evne. Kanskje jeg har blitt for gammel for denne type bøker, eller så har jeg altfor mange uleste bøker i hyllene som lokker meg mye mer. Ser du leser Håkan Nesser nå, gleder meg til Beretningen om herr Ross, og så kan andre kose seg med Fifty shades of grey så mye de vil for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som jeg skulle sagt det selv! Altfor mange andre bøker som frister så mye,mye mer...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vet ikke helt hva jeg skal si, men det er like mye en kjærlighetshistorie som ei erotisk bok. Man bare dras inn i det og klarer ikke komme ut av det, ikke en gang når man er ferdig med boka. Jeg er glad jeg har alle tre liggende. Fifty shades of grey er virkelig verdt å lese, du merker jo fort om du liker den eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest alle tre og kjente at jeg nesten ble litt deprimert av å være ferdig..håper det kommer mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skjønner jeg godt. Jeg leser nummer tre så sakte jeg kan sånn at den aldri skal til slutt. Håper de blir filmatisert fort nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mest av alt så er jo dette en fantastisk og altoppslukende kjærlighetshistorie..har lest flere av anmeldelsene (de gjorde faktisk at jeg nesten droppet å lese den første boken) og sitter igjen med spørsmålet: Har de i det hele tatt lest bøkene?!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det tror ikke jeg. Jeg tror det blir ganske intenst og spennende. Jeg gleder meg til filmen kommer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila