Denne boken har jeg lest to ganger. En av mine absolutte favoritter. Den lærte meg så mye om visdommen som urfolk besitter, for deres enorme respekt og kjærlighet til jorden, og for tilliten til helbredelse og kunnskaper om naturen. En utrolig historie om møtet mellom en vestlig kvinne og et nydelig folkeslag (som dessverre har blitt behandlet på verste måte de siste tiårene...). Dersom det stemmer at hele historien er oppdiktet, må hun likevel ha en utrolig innsikt i deres kultur og en god måte å formidle på. Så da er det budskapet som blir viktigst for meg og ikke om hendelsen er virkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne har jeg faktisk vurdert å lese, men bestemte meg for å droppe det etter ett kjapt Google-søk. For meg er det ikke innholdet som teller når man gir seg ut for å være noe man ikke er og jeg har full forståelse for at både australiere og aboriginere er fornærmet og reagerer veldig negativt. I følge de som har direkte kunnskap til kulturen og levemåten er det mange og store feil i historien hennes.

Synes denne (lange) artikkelen gjør en god jobb med å forklare hvorfor den ikke er troverdig.

Utdrag fra artikkelen

NB In 1996 a group of Aboriginal elders, incensed by this book and the damage it is doing, obtained a government grant to travel to the United States to confront Marlo Morgan and to stop a Hollywood film being made of it. They obtained a very reluctant apology from her which I heard on radio in Australia. As they represented the people of the area in which she claimed to have begun her walk across Australia she had no choice but to admit she had made the whole story up. Unfortunately this admission has gained almost no publicity in the States. For those who still listen to Morgan's message please remember it is the simply the musings of a white woman who has been fully prepared to lie and delude her admiring public. 

Om du ikke bryr deg om at hun også utnytter de for å selge sin historie og du leser den som fiksjon så er det viktigste at den ga deg en god leseopplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sol SkipnesFlettietteOleMonica  SkybakmoenSigrid NygaardTone Maria JonassenLibraritas vLars MæhlumJanaCtinaMarianne THeidi Nicoline ErtnæsJarmo LarsenIvar SandPirelliRandiAMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaJane Foss HaugenBjørg L.Øyvind BjørnerudalpakkaVersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetHarald KAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenLeseaaseLene AndresenIngeborg G