Mener du mennesketyper? Ordet "folketyper" er ikke så mye brukt.

Om du med ordet mener folkeslag eller folk så synes jeg romanen er et spinkelt grunnlag som utgangspunkt for å generalisere. Og uavhengig av denne historien (som tross alt er fiksjon) er det vel et onde om vi mennesker legger hele folkegrupper for hat og dømmer enkeltmennesker kun utifra gruppen vi vet, tror eller mener de tilhører, så jeg håper det ikke var det du mente...?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 4 svar.

[ Slettet av bruker ]

Det var godt å høre :) Du kan sikkert kalle det hva du vil, men for å unngå misforståelser ville jeg unngått "folketyper" og vært like spesifikk som du er i dette svarinnlegget. Googler du ordet "folketyper" kommer du raskt for eksempel til en utstilling om rasebiologi/rasehygienikere fra mellomkrigstiden som er vist ved Holocaustsenteret. I denne bokas kontekst kunne en misforstå å tro at det var "folketypen" arabere du la for hat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

DemeterHarald KTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaSynnøve H HoelaRmaNdA Bais